X
 
 

Амазонската гора бива унищожавана с неподозирана скорост

3572 2
Амазонската гора бива унищожавана с неподозирана скорост
Според сателитни данни, площта на тропическите гори на Амазонка намалява с едно футболно игрище всяка минута, пише БГНЕС.

Скоростта на загубите се ускори, тъй като новият президент на Бразилия Жаир Болсонаро подкрепя развитието пред съхранението на горите. Високопоставен бразилски служител, пожелал анонимност, заяви, че правителството насърчава обезлесяването.

Вредата от укриването на данъци от големите корпорации - и екологична

Освен като място да се укриват пари и да се лъжат данъчни системи, местата, известни като "данъчен рай", допринасят за промяната на кли...

Най-голямата тропическа гора в света - Амазонската джунгла, е жизненоважен ресурс за планетата, който забавя темпото на глобалното затопляне. Тя е наричана белите дробове на Земята, защото произвежда невероятно количество кислород.

Как изчезва гората?

Обикновено дърветата се събарят с булдозери, които по–късно се продават на черния пазар или се изгарят, а земята бива подготвена за засаждане на селскостопански култури.

В други райони бракониери прокарват нови пътеки през храсталака, за да достигнат особено ценни дървета, които продават на черния пазар, често по поръчка.

Папата: Коренното население на Амазония никога не е било толкова заплашено

Папа Франциск отправи остро предупреждение за бъдещето на Амазония и хората, които живеят там по време на посещението си в региона и ка...

Какво означава това за гората?

Сателитните изображения напоследък показват рязко увеличаване на обезлесени места от началото на тази година, особено на територията на Бразилия. Последният анализ показва зашеметяващ мащаб на загубите през последните два месеца, като средно около 1 хектар от Амазонската гора изчезва всяка минута, след като и преди темпото на унищожение беше абсурдно високо!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
    В Бразилия дойде американска пионка и започна да унищожава природата, нормална американска политика - унищожи природата, изпии ѝ целият живот и спечели колкото можеш повече. Но всичко се връща, всеки, който целененасочени унищожава природата ще умре много скорое след това! ДА БЪДЕ!!!
  • Русефф 1.1 Русефф преди 6 месеца Профил на трол?
    Да ..., досега никой не сечеше гората в Бразилия, сега точно започнаха да секат ... американците.
    : 0 !