X
 
 

Човешката цивилизация може да изчезне до 2050 г., показва проучване

5168 0
photo of Човешката цивилизация може да изчезне до 2050 г., показва проучване
Снимка: Getty Images/Guliver
Човешката цивилизация може да изчезне до 2050 г. Това показва ново проучване на австралийски учени, пишат световните агенции, цитирани от bTV.

Според Националния център за възстановяване на климата в Мелбърн, ако съвременното общество продължи да бъде зависимо от емисиите парникови газове, до 2050 г. ще бъде премината критична точка, след която няма връщане назад. Авторите на доклада твърдят, че това ще предизвика катастрофални последици за човешкия вид, които ще доведат до неговото унищожение.

Държавите в ЕС с подвеждащи послания за климатичните промени

Нито една държава от Европейския съюз не е готова да сведе до нула своите въглеродни емисии до 2050 г. Това сочат резултатите от публик...

"Ако продължим да живеем по същия начин, ще настъпи екологичен колапс. С него ще дойдат болестни пандемии, горещи вълни с летален изход и накрая - атомна война", посочват учените. Те отбелязват, че дори да се постигнат целите на Парижкото споразумение, които са климатичното затопляне да остане 2 градуса до края на века, положителните резултати за планетата биха били пренебрежими.

В доклада е описан и въпросният апокалипсис – заради повишаването на температурите в световен мащаб, много зони ще станат необитаеми, ще има неконтролируема миграция на хора, което ще предизвика политически сътресения и проблеми. Затоплянето на атмосферата ще доведе и до пандемии от всякакви болести, които трудно могат да бъдат овладени. С повишаването на температурите, някои крайбрежни зони ще изчезнат.

“В тази обстановка въоръжените конфликти за ресурси ще станат неизбежни, което ще събуди призрака на ядрения кофликт”, посочват учените. Според тях съвременното общество е тотално неподготвено за предизвикателствата, свързани с климатичните промени.

 

Нивото на въглероден диоксид в атмосферата достигна най-високите нива в историята

Учени от Съединените щати са открили най-високите нива на въглероден диоксид в атмосферата на Земята, откакто са започнали записите, ко...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
8 признака, че мъжът отдавна НЕ е правил секс

Харесвате си готиния колега от съседния отдел. Той е симпатичен, млад и със сигурност финансово по-добре от вас. Въпреки това, има някои слухове,...