X
 
 

Димът от пожарите в Австралия стигна до Бразилия

1332 0
Димът от пожарите в Австралия стигна до Бразилия
Снимка: Getty Images/Guliver
Димът от горските пожари в Австралия, пресече Тихия океан и Южноамериканския континент и достигна Южна Бразилия, съобщи MetSul, частна бразилска метеорологична компания.

По-рано беше съобщено, че димът от пожарите в Австралия е достигнал също до Чили и Аржентина. Пушек може да се види над почти всички южни и централни градове на Чили, информира БГНЕС.

Няма данни за засегнати българи при пожарите в Австралия

Няма данни за засегнати или застрашени български граждани при горските пожари в Австралия, съобщиха от пресцентъра на Министерството на...

"Димът от пожарите в Австралия придава сивкав цвят тази сутрин на небето над Ливраменто (Рио Гранде де Сул в Южна Бразилия), въпреки че в небето няма облаци", съобщава MetSul в Туитър.

Най-високата концентрация на дим се наблюдава в югозападната част на страната на границата с Уругвай. Компанията отбеляза, че няма риск за здравето, тъй като димът е на голяма надморска височина и не влияе върху качеството на повърхностния въздух.

В Австралия вече са изгорели милиони хектари земя, пожарът уби 17 души през последните месеци, унищожи хиляди къщи, според някои оценки 8 000 коали и стотици хиляди други животни също са загинали. На места пожарите са толкова интензивни, а димът - толкова гъст, че е станало невъзможно да се гасят от въздуха. Властите изпращат кораби и самолети до засегнатите райони. На югоизточния бряг на Австралия е в ход мащабна евакуация.

Защо се стигна до трагедията в Австралия, потърсете отговори в този материал!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители