ГДБОП потвърди, че са влезли на грешен адрес по време на спецакция, семейство ще ги съди

25688
ГДБОП потвърди, че са влезли на грешен адрес по време на спецакция, семейство ще ги съди
Снимка: МВР

През миналата седмица ГДБОП и Специализираната прокуратура извършиха акция в София по разследване за организирана престъпна група за рекет, имотни измами и разпространение на наркотици. Претърсиха повече от 20 адреса в четири столични квартала, задържани бяха 21 души, на 5 от тях са повдигнати и обвинения.

Семейство от столичния квартал „Левски Г“ се свързва с bTV и твърди, че по погрешка ГДБОП разбили вратата на техния апартамент, сложили белезници на мъжа и ги претърсили, без да имат общо с престъпната група.

Ивайло Мирчев даде пример и посочи: ГДБОП отдавна се използва за разправа с опоненти

"ГДБОП влизат с взлом в апартамент с младо семейство и деца. Слагат им белезници, пускат електрошок на бащата, докато междувременно ги ...

По думите на Десислава Крумова тя се опитала да обясни на полицаите, че правят грешка, а те ѝ отвърнали: „Млъкни, боклук!“ и поискали телефоните на нея и дъщеря ѝ. На въпроса ѝ какво става, те отговорили, че „ще разбере от телевизията“. Спецполицаите нахлули в жилището на дъщеря ѝ и зет ѝ, които били блъснати на пода и им били сложени белезници. Мъжът обясни, че никой от полицаите не се е представил, той просто видял някакви маскирани мъже и се съмнявал, че са служители на реда.

Пострадалият твърди, че след като са му сложили белезници, са използвали електрошок спрямо него, удряли го по главата, а също видял, че ритали съпругата му, която наскоро била родила. След това го попитали дали се казва Станислав, а той отговорил, че не е този човек.

Полицаите тогава разбрали, че са сбъркали блока. Свалили белезниците от мъжа и съпругата му и изчезнали за секунди, без да се извинят или кажат нещо.

Днес информацията получи официално потвърждение и от ГДБОП.

Оставиха зад решетките бившия шеф на отдел "Наркотици" в ГДБОП

Бившият шеф на отдела за борба с наркотиците в ГДБОП Цветан Панков остава за постоянно зад решетките. Това реши Апелативният спецсъд, с...

„Има, да”, потвърди лаконично ръководителят на ГДБОП комисар Любомир Янев. „Обект на вътрешна проверка в МВР е. Когато приключим проверката, ще ви дадем информацията”, каза единствено Янев по повод грешката.

Специализираната прокуратура и ГДБОП дадоха брифинг по повод неутрализираната на 5 октомври организирана престъпна група, на който стана ясно, че от всички задържани, на петима са с повдигнати обвинения. Те са задържани до 72 часа и ще им се иска най-тежката мярката за неотклонение. Прокурор Валентина Маджарова обяви, че и петимата са с множество криминални прояви и са били осъждани.

Пред Actualno.com адвокатът на потърпевшите Илия Тодоров разкри, че се очакват съдебни дела заради действията на институцията. Той заяви, че към момента не може да се каже категорично какво ще е исканото обезщетение, защото трябва да се преценят неимуществените вреди. Към момента семейството посещава психолог, за да преодолее стреса от случилото се. Тепърва ще се прегледат доказателствата и ще бъде дадено становище от психолога. Ние ще продължим да следим ситуацията.

Същевременно Ивайло Мирчев припомни изказване на бивш шеф на ГДБОП като пример, че нещата в институцията са сбъркани в стратегически план. Вижте за какво става въпрос в този материал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Живко Коцев не може да бъде осъден, ако се е издал, трябват още доказателства

Освободиха под гаранция журналиста Димитър Стоянов

Стана ясно кога ще бъде освободен от ареста Димитър Стоянов

Разбиха схема за регистрация на автомобили с фалшиви документи

Божков отива на съд по хазартното дело - нанесъл 560 млн. лв. щети на бюджета

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com