50 млн. долара за екскурзия до Космоса

98737
50 млн. долара за екскурзия до Космоса

Желаещите да се отправят на "туристическа екскурзия" до
Международната космическа станция на борда на кораба "Союз" ще трябва да заплатят 45 - 50 милиона долара, заяви за Петербургския международен икономически форум президентът на Ракетно-космическата корпорация "Енергия" Виталий Лопота, предаде БТА.

Според него кандидатите за подобен воаяж не са били много и поради тази причина цената му досега е била обвита в тайна. Що се касае до космическия туризъм, Лопота изтъкна, че до ден днешен има 925 заявки за суборбитални полети, които си поделят 4 американски компании.

Стотици "падащи звезди" ще озарят нощното небе утре

От утре до 25 май ще можем да се насладим на метеоритен поток, който носи интересното име Камелопардалиди и ще премине покрай Земята в ...

Но кандидатите за полети в орбита не са много, въпреки че е имало няколко туристи. "Едно място, за да се полети в орбита с МКС за около 2 седмици, струва от порядъка на 45 - 50 милиона долара. А полет над един месец, това вече се счита за професионална дейност и не на всеки човек ще му достигне здраве за такова изпитание", изтъкна Лопота. Според него пилотираната космонавтика трябва да продължи да се развива и нейната цел ще бъде колонизирането на други планети.

"Засега по-далеч от Марс едва ли ще полетим, но за да покорим останалите обекти на нашата галактика ще са ни нужни нови принципи на движение", заяви Лопота.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос