Астрономите откриха източника на извънземните сигнали

6909
Астрономите откриха източника на извънземните сигнали

Астрономи от Великобритания са установили, че източникът на извънземните радиосигнали може да са мощните бури, съобщава изданието The National. Пълният отчет за изследването е публикуван в сп. Physics and Astronomy.

Учените от университета на Сейнт Андрюс са анализирали слабия радиосигнал, получен през 2009 година от екзопланетата HAT-P-11b. Той е бил фиксиран от астрономи от Франция.

Търсят извънземни край 20 000 нови звездни системи

Институтът SETI е разширил програмата по търсене на извънземен разум с 20 000 нови звездни системи. Главната разлика на новите звезди ...

Сигналът озадачил учените, които не могли да обяснят неговата природа. Дълго чакали повторен сигнал, но той така и не дошъл. Явлението досега се смяташе за необяснимо.

Шотландски учени са провели редица експерименти и са издигнали хипотеза, че източник на радиосигнала може да е била мощна буря, бушувала на екзопланетата. Последната превъзхожда размерите на Земята около пет пъти, а масата ѝ е 26 пъти колкото масата на нашата планета.

Съответно бурите на HAT-P-11b са несравнимо по-силни от земните. Учените смятат че природата на мълниите е еднаква на всички планети, и изчислили, че за възникването на сигнала, получен през 2009 година, са необходими 53 мълнии на такава планета като Сатурн.

"Представете си най-грандиозната буря от всички виждани някога на Земята – казва съавторът на изследването Габриела Ходосан. – А сега се представете, че бурята е навсякъде по повърхността на планетата. Тя би могла да произведе радиосигнала, наблюдаван през 2009 година на HAT-P-11b."

Шансовете да открием извънземни зависят от разширението на Вселената

Скоростта на разширение на Вселената е пряко свързана с шансовете ни да открием извънземен живот, са установили физици от Израел, САЩ, ...

По думите на изследователката разположените близо до своите звезди екзопланети имат много динамични атмосфери. Това означава, че там често бушуват мощни бури, които вероятно раждат тайнствените радиосигнали.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос