Бъдещата лунна орбитална станция ще изглежда така

3775
Бъдещата лунна орбитална станция ще изглежда така

Компанията Orbital ATK представи проект на лунна станция, чието пускане е предвидено за 2020 година. Проектът ще се реализира с подкрепата на НАСА и е предназначен за използване при полети на Марс, съобщава Universe Today.

Лунната орбитална станция предполага възможност за скачване на пилотирания кораб Orion. НАСА планира да го пусне на орбита около земния спътник през август 2021 година с астронавти на борда.

Ето защо е невъзможна "лунната конспирация"

Заговори в науката от рода на "лунната конспирация" или разпространение на митове за глобалното затопляне са невъзможни поради големия ...

Автономната пилотирана мисия Orion трябва да продължи около три седмици, а с използването на окололунна станция тя може да бъде увеличена на 60 дни.

Станцията ще бъде строена на модулен принцип, като неин базов елемент ще стане модифициран товарен кораб Cygnus, разработен и произвеждан от Orbital ATK. Сега той се използва за доставка на стоки на Международната космическа станция.

Лунната станция в минимална конфигурация ще представлява скачени модифицирани модули Cygnus. Инженерите на Orbital ATK планират да увеличат обема на вътрешното свободно пространство, да постигнат пълна херметичност и да повишат радиационната и топлинната защита.

Модифицираните Cygnus ще бъдат снабдени с двигатели за маневриране на лунна орбита. Работата по изменение на съществуващия кораб може да отнеме около три години и компанията не разкрива нейната стойност.

Британски учени набират средства за Лунна мисия

Британски консорциум представи плановете си да изстреля роботизирана сонда, която да кацне на Луната до 10 години и да изследва нейния ...

Изстрелването на модулите ще бъде извършено с ракети Atlas V и Delta IV.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос