Curiosity доказа, че ходи по дъното на марсианско езеро

77852
Curiosity доказа, че ходи по дъното на марсианско езеро

Марсоходът Curiosity откри доказаталество, че на планината Шарп, в древността е имало езеро, а кратерът Гейл, по който марсоходът се движи в момента, е негово дъно. Взетите проби показват, че планината се е образувала от отлаганията в езерото, за което са били необходими десетки милиони години.

Ако хипотезата ни относно Шарп издържи проверката, това ще бъде предизвикателство за представата за това, че топлите и влажни условия на Марс са били временни и локални.

Живот на Марс е имало?

Учени откриха в метеорит, паднал на Земята през 2011 година, доказателство за това, че през дълбоката древност е имало живот на Марс, с...

Освен това, учените предполагат, че атмосферата на планетата е могла да поддържа температура над нула градуса. Новата теория се гради на събраните образци от планината Шарп. Учените откриха, че тя не е еднообразна, а се състои от различни слоеве. Някои от тях са били образувани под въздействието на водата и вятъра в продължение на милиони години.

Учените предполагат, че преди 3,8 милиарда години планината Шарп не е съществувала, а на нейно място се е намирало голямо езеро или мрежа от водоеми.

То е било с дължина около 155 километра. "Колкото по нависоко се издига Curiosity, толкова повече експерименти можем да проведем, за да разберем какви изменения са протичали в тези езера, заявиха от Лабораторията за ракетни двигатели. Възможно е новите опити да ни позволят да открием следи от живот на Марс".

На Марс откриха камък като Обама

В интернет се появиха снимки от Марс, направени от марсохода "Спирит", на които е запечатан обект, наподобяващ бюст на мъж. Запалени уф...

Космическият апарат на няколко пъти използва установката си за пробиване при добиването на образци от почвата. Те съдържаха доказателства за съществуването на вода на Марс, припомнят агенциите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос