Експерименти по подготовка на човека за други планети ще провеждат на МКС

9164
Експерименти по подготовка на човека за други планети ще провеждат на МКС

Участниците в следващата, 47-а експедиция, на Международната космическа станция (МКС) ще проведат експерименти по изучаване на въздействието на продължителното пребиваване на човешкия организъм в Космоса. Това стана ясно на съвместна пресконференция на членовете на екипажа в Центъра за управление на полети на НАСА в Хюстън, съобщи ТАСС.

"Главната задача е събирането на статистически материал и изучаването на влиянието върху човешкия организъм на фактори, дължащи се на продължителното пребиваване в Космоса", съобщил командирът на екипажа Алексей Овчинин. По думите му резултатите от опитите "ще позволят на учените да направят изводи, позволяващи на човека да пътешества към други планети, астероиди и да се връща в добра физическа форма".

Екипажът на МКС си направи френски ключ

Екипажът на Международната космическа станция е получил нов инструмент по електронната поща и благодарение на триизмерен принтер е успя...

По данни на управлението на САЩ по аеронавтика и изследване на космическото пространство свръхзадачата на тестовете е изучаване на закономерностите на движенията на различните субстанции в човешкото тяло в състояние на микрогравитация. Учените планират да обърнат специално внимание на колебанията на вътречерепното налягане на космонавтите и кръвното налягане във всички съдове в техния организъм.

В състава на мисия МКС-47 влизат космонавтите Алексей Овчинин, Олег Скрипочка и американският астронавт Джеф Уилямс. Руско-американският експеримент, за който става дума, е получил названието Fluid shifts.

Както се очаква, екипажът ще се отправи на МКС на борда на кораб "Союз-ТМА-20М" на 19 март от космодрума Байконур. Експедицията ще продължи шест месеца, през които членовете на екипажа ще проведат около 250 научни експеримента и изследвания, включително в областта на физиката и биологията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос