Илън Мъск изглежда накара мнозина в Берлин да си мислят, че идва НЛО

7639
Илън Мъск изглежда накара мнозина в Берлин да си мислят, че идва НЛО
Снимка: Getty Images/Guliver

Странни светлини в нощното небе уплашиха жителите на Берлин и ги накараха да търсят отговори в Интернет, като най-масовото търсене е било за "НЛО" и "Метеори", пишат местни медии според БГНЕС.

Светлините, които бяха наблюдавани над германската столица Берлин и Бранденбург през последните няколко нощи и рано сутринта, притесниха местните жители. Както съобщава местният вестник Morgen Post, хиляди жители на германската столица са търсили в Google за "НЛО наблюдение", "метеор" или "метеорит", докато платформите, посветени на наблюдения на НЛО, са регистрирали множество съобщения за това, което потребителите описват като "низ от перли" или "феерични светлини".

Мъск планира първия си тестов орбитален полет след месец

СпейсХ планира да осъществи първия си тестов орбитален полет на кораба Старшип не по-рано от октомври; подробности ще бъдат обявени на ...

Мрежата за изследване на извънредни небесни феномени (Cenap) също отбеляза, че наскоро е получила необичайно голям брой обаждания. "Обажданията са се увеличили значително. Много хора са притеснени или изненадани от светлините и тяхната форма", каза представител на организацията.

Въпреки това, обяснението за това необичайно нощно шоу съвсем не е от друга планета. Оказва се, че не извънземни са озарили небето, а милиардерът Илън Мъск и неговия SpaceX. Тайнствените огнени топки са неговите сателити, които компанията изстреля в Космоса в средата на ноември като част от глобалната програма Starlink, която стартира през май и е предназначена да осигури високоскоростен широколентов интернет по целия свят.

Всъщност Германският аерокосмически център (DLR) предупреди още миналата седмица, че спътниците на Мъск, тежащи над 200 килограма всеки, ще бъдат наблюдавани от Земята като "приказни светлини" над Германия. Европейската космическа агенция (ESA) също потвърди, че "през последните няколко дни спътниците Starlink са били видими много ясно над Германия".

Въпреки че извънземно нашествие засега не се очаква, спътниците Starlink все още могат да представляват заплаха, коментират експерти. "Опасността от сблъсък между тях и други небесни тела съществува", заяви говорител на обсерваторията Щаркенбург в Хепенхайм.

Голямата битка за Космоса

През ноември излезе "Голямата битка за Космоса" - книга за „златната ера на космическите изследвания“. За възхода на новат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КОСМОС:

НАСА тества змия робот, която ще търси извънземни (ВИДЕО)

Мощна магнитна буря удари Земята

Лунните ресурси са на път да предизвикат конфликти

Мощна магнитна буря покри Земята, продължава и на 25 март

Магнитни бури за седмицата 25-31 март 2024 година: Прогноза от САЩ (ГРАФИКА)

От втори опит: Американка, беларускиня и руснак излетяха заедно в Космоса (ВИДЕО)

В последния момент отмениха изстрелването на ракета „Союз“ (ВИДЕА)

Почина командир на "Аполо 10"

Има ли тъмна материя във Вселената? Учени с изненадващ отговор

Наша пътешественичка направи кисело мляко в „космически“ условия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос