Как НАСА ще строи Звезда на смъртта (ВИДЕО)

18486
Как НАСА ще строи Звезда на смъртта (ВИДЕО)

Главният инженер на Лабораторията за реактивно движение на НАСА Браян Мюирхед разказа с какво може да започне строителството на Звезда на смъртта от човечеството, съобщава сайтът The Tech Times, цитиран от Lenta.ru.

По думите му Звездата на смъртта трябва да се строи не въз основа на извеждани на околоземна орбита фрагменти, а на базата на подходящ за тази цел астероид, на който присъстват всички необходими метали.

Звезда на смъртта изяжда своите планети

Планетолози откриха в съзвездие Дева необичайно бяло джудже, което "дояжда" останките на унищожената от него неотдавна неголяма екзопла...

Идеята на Мюирхед е представена на видео. В него се разказва за програмата по усвояване на астероиди на НАСА, по-конкретно ARM (Asteroid Redirect Mission). Според тази програма към 2023 година астронавтите трябва да кацнат на небесното тяло и да го транспортират на окололунна орбита.

Специалистът споменава сцена от "Междузвездни войни", където принцеса Лея, Хан Соло и техните приятели летят през космическо пространство с астероиди. Според инженера апарат на НАСА (сондата Dawn) се е справил успешно с аналогична задача.

"Звездата на смъртта" представлява "абсолютно оръжие" от сагата на Джордж Лукас "Междузвездни войни" и има геометрия, подобна на Сатурновия спътник Мимас, както станало ясно по-късно.

САЩ не искат да строят Звезда на смъртта: хумор и сатира

Години наред различни организации твърдяха, че важните въпроси за бъдещето на България трябва да се взимат след национален референдум. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com