Милиардер, диджей и рапър ще полетят към Луната през 2023 г. Сред резервите е танцьорка

3841
Милиардер, диджей и рапър ще полетят към Луната през 2023 г. Сред резервите е танцьорка
Снимка: dearMoon

Японският милиардер Юсаку Маезава обяви списъка с членовете на екипажа на предстоящия туристически полет на SpaceX около Луната. Мисията dearMoon е планирана за 2023 г., въпреки че може да бъде отложена за по-късна дата. Списъкът е обявен на сайта на милиардера, както и в следващото видео.

Тази мисия е замислена от самия г-н Маезава, който плаща всички разходи, свързани с полета на космическия кораб SpaceX Starship на компанията SpaceX и участието на няколко космически туристи в него. Както казва японският милиардер, заедно с него по окололунна траектория ще се отправят осем души.

Сред тях са известният американски диджей с японски произход Стив Аоки, популяризаторът на науката, известен с YouTube канала си за Космоса Everyday Astronaut Тим Дод, чешкият художник, хореограф, основателят на танцовата академия Йеми Акиниеми Деле, фотографът от Ирландия Рианън Адам, фотографът Карим Илия, индийският актьор Дев Джоши, режисьорът на документални филми Брендън Хол и южнокорейският рапър Чой Сюн Хюн, известен със сценичното си име T.O.P. Освен това са избрани двама дублиращи кандидати, които ще летят, ако някой от останалите не успее. Това са сноубордистката Кейтлин Фарингтън и танцьорката Мию.

Мисията, известна като dearMoon, беше обявена за първи път през 2018 г. Първоначално Маезава заяви, че ще покани екип от шест до осем артисти, но по-късно промени изискванията за участие в конкурса, за който кандидатите можеха да кандидатстват онлайн.

„Надявам се, че всички без изключение осъзнават отговорността, която ще настъпи с напускането на Земята, пътешествието до Луната и обратно – казва Маезава във видеото. – Те ще получат много от този опит и се надявам, че ще се възползват от това, за да дадат своя принос в развитието на планетата, на човечеството.“

Ако компанията SpaceX успее да проведе тестовете на Starship по график и те са успешни, тогава мисията dearMoon може да бъде осъществена още следващата година. Това ще бъде първият полет с група космически туристи, който ще излезе извън ниска околоземна орбита. Предвижда се полетът да продължи шест дни, но кацане на Луната не се планира.

46-годишният Маезава беше избран за първия космически турист на SpaceX през 2018 г. Японецът е закупил всички места на кораба, който ще бъде изпратен към Луната. Междувременно, в очакване на полета до Луната, Маезава се отправи като турист на МКС през декември миналата година. Той все още се надява да бъде първият цивилен пътешественик към Луната и ако всичко бъде наред, вероятно няма да бъде против да полети и до Марс.

Маезава е основател и ръководител на най-големия онлайн моден магазин в Япония – Zozo. Според Forbes състоянието му е около 3 милиарда долара.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КОСМОС:

Юпитер може да е причината Земята да има луна

Магнитни бури за седмицата 29 април - 5 май 2024 година: Прогноза от САЩ (ГРАФИКА)

Силна геомагнитна буря на Марс предизвика глобално полярно сияние

Русия пренася войната в Космоса: Москва блокира важна резолюция на ООН

За първи път от 5 месеца: „Вояджър 1“ изпрати четливи данни на Земята

Защо е толкова трудно да изпратим хора отново на Луната?

Решаващо развитие тласка инженерите към пътуване, по-бързо от светлината

НАСА откри гладко като стъкло езеро на юпитеровия спътник Йо (ВИДЕО)

Промяна в прогнозата - силна магнитна буря за 22 април 2024 г.

Магнитни бури за седмицата 22-28 април 2024 година: Прогноза от САЩ (ГРАФИКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос