Плутон смая учените с познати земни картини

18041
Плутон смая учените с познати земни картини

Нови изображения на Плутон, изпратени от сондата "Нови хоризонти", удивили учените не само с възхитителния вид на величествените планини и ручеи от замразен азот, но и с много познат арктически изглед, пише НАСА.

Космическият кораб "Нови хоризонти" започна на 5 септември дълго и огромно по обем предаване на данните, получени по време на своето далечно пътешествие в покрайнините на Слънчевата система.

Ето как изглежда Плутон, сравнен със Земята

Колекция от различни изображения на Плутон и неговия спътник Харон, включително и колаж, който позволява да се сравнят размерите на пла...

Сондата е изпратена на 19 януари 2006 година. Основната ѝ цел е изследване на Плутон и неговите спътници. Апаратът премина на минимално разстояние от 12 500 метра от Плутон през юли 2015 и предаде на Земята уникални снимки и пакети информация, които за първи път позволиха подробно да се изучи далечната планета джудже.

Специалистите от мисията "Нови хоризонти" отбелязват, че 95% от данните, получени от сондата, все още се съхраняват на нейните носители. Процесът по предаването им на Земята ще завърши след около година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос