Пробойна на Международната космическа станция?

86722
Пробойна на Международната космическа станция?
Снимка: Getty Images/Guliver

НАСА не изключва възможността за извънпланово излизане на астронавти в открития космос, ако се потвърди информацията за причинена от космически боклук пробойна в американския сегмент на МКС, предаде ИТАР-ТАСС. Това бе оповестено от представителя на НАСА в руския Център за управление на полетите Александър Коптев.

"От МКС получихме допълнители снимки на американския сегмент, които в момента се изследват - заяви той. - Засега не е ясно какво са видели астронавтите. Ако се окаже, че действително има пробойна, не е изключено да се пристъпи към извънпланово излизане в открития космос по американската програма."

Отложиха с две денонощия коригирането на орбитата на МКС

Поради опасност от сблъскване с отломка от американска ракета коригирането на орбитата на Международната космическа станция беше отло...

По-рано на сайта на НАСА бе качена информация, че радиатор на системата за охлаждане в американския сегмент на МКС е повреден от космически боклук.

На борда на станцията в момента се намират руските космонавти Александър Скворцов, Олег Артемиев и Максим Сураев, американските астронавти Стивън Суонсън и Рийд Уайзман, както и астронавтът от Европейската космическа агенция Александер Герст.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос