Психея - астероидът, на който може да се живее: NASA и SpaceX ще се опитат да го докажат

6159
Психея - астероидът, на който може да се живее: NASA и SpaceX ще се опитат да го докажат
Снимка: NASA/JPL-Caltech/ASU

Докато Земята продължава да изпада в абсолютен хаос и в момента се водят множество изключително разрушителни и опасни войни, НАСА и SpaceX се подготвят да стартират мисия за достигане на гигантски метален астероид, известен като Психея.

Мисията ще бъде осъществена с ракета Falcon Heavy на SpaceX и може да започне още утре. Крайната спирка на кораба ще бъде в необятния астероиден пояс, разположен между Марс и Юпитер.

Според The Byte ракетата на SpaceX (с подходящо и вероятно объркващо име Psyche) ще се отправи към металния астероид, за да научи повече за него. Създадена от компанията на Илон Мъск, ракетата ще се гмурне в мистерията около астероида, за който се смята, че е останал от ядрото на някакъв древен планетарен обект.

Ако мисията разкрие всичко, на което се надяват учените и изследователите, тя може да отбележи важен момент и крайъгълен камък за разбирането на собствената ни Слънчева система.

В допълнение към по-доброто опознаване на Слънчевата система като цяло, ракетата на SpaceX може да събере информация и за Земята, тъй като тя има сходство с металното ядро на Психея. Това от своя страна ще даде на изследователите много по-ясна представа за това как Земята се е формирала в животворната планета, на която живеем сега.

Както обяснява Линди Елкинс-Тантън, водещ изследовател на мисията и професор от Държавния университет на Аризона, без мисия като тази няма да има разбиране за земното ядро, тъй като то е "твърде горещо" и "твърде дълбоко".

Но все още не се вълнувайте прекалено много, че ще разгадаете тайните на Вселената. Дори с всички мозъци на НАСА и SpaceX, които подкрепят пътуването на ракетата, вероятно корабът няма да достигне гигантския астероид дори до 2029 г., което означава, че му предстои огромно шестгодишно пътуване. Оттам нататък основният метод на изследване на кораба ще бъде орбиталното обикаляне на Психея в продължение на цели две години, правенето на снимки и връщането им на изследователите на Земята.

От това, което разбираме за Психея и нейния състав, изследователите смятат, че астероидът е между 30 и 60 процента метал, а останалата част е формирана от силикати. Отличавайки се от другите космически скали, другите са съставени предимно от глина и силикатни скали.

И въпреки че това е научна мисия между НАСА и SpaceX, металът в астероида вече привлича вниманието на някои от най-богатите хора в света, които се надяват да получат парче от Психея за собствената си колекция, предава БГНЕС. 

ОЩЕ: "Съставките на живота": Откриха вода и въглерод на астероида Бену 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КОСМОС:

Силна геомагнитна буря на Марс предизвика глобално полярно сияние

Русия пренася войната в Космоса: Москва блокира важна резолюция на ООН

За първи път от 5 месеца: „Вояджър 1“ изпрати четливи данни на Земята

Защо е толкова трудно да изпратим хора отново на Луната?

Решаващо развитие тласка инженерите към пътуване, по-бързо от светлината

НАСА откри гладко като стъкло езеро на юпитеровия спътник Йо (ВИДЕО)

Промяна в прогнозата - силна магнитна буря за 22 април 2024 г.

Магнитни бури за седмицата 22-28 април 2024 година: Прогноза от САЩ (ГРАФИКА)

Непозната планета в Слънчевата система: учени твърдят, че са открили доказателства

Недалеч от Земята е открита черна дупка с рекордна маса в нашата Галактика

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос