Тримата космонавти се завърнаха от МКС на Земята

57516
Тримата космонавти се завърнаха от МКС на Земята
Снимка: Getty Images/Guliver

Двамата руски космонавти и американският им колега от НАСА се завърнаха благополучно на Земята.

Капсулата на космическия кораб "Союз ТМА-12М" се приземи съгласно предварителния разчет на около 147 км югоизточно от казахстанския град Джезказган, съобщава РИА Новости. С нея на Земята се завърнаха руснаците Александър Скворцов и Олег Артемиев и американецът Стивън Суонсън.

По сведения на спасителните екипи, помогнали им да излязат от капсулата, състоянието на тримата космонавти е добро. Кацането на капсулата бе подсигурявано от около 200 военнослужещи, 14 хеликоптера Ми-8, 3 самолети Ан-12 и Ан-26, както и от 6 единици автомобилна техника с висока проходимост.

По време на 170-дневната си вахта на Международната космическа станция тримата завърнали се на Земята космонавти изпълниха редица мисии и проведоха десетки експерименти, като Скворцов и Артемиев на два пъти излизаха в открития космос.

На борда на МКС остават руснакът Максим Сураев, поел командирския пост след отпътуването на Суонсън, американецът Рийд Уайзман и германецът Александър Герст, който е представител на Европейската космическа агенция (ЕСА).

На 26 септември към МКС потегля новата смяна в състав: Александър Самокутяев и Елена Серова от Русия и Бари Уилмор от САЩ. Тримата ще излетят от космодрума Байконур с пилотируемия кораб "Союз ТМА-14М".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос