X
 
 

2 г. и 8 месеца затвор за мъж, причинил смърт при катастрофа

926 0
photo of 2 г. и 8 месеца затвор за мъж, причинил смърт при катастрофа
Снимка: личен архив
30-годишен мъж е осъден на 2 г. и 8 месеца затвор за причинена смърт при катастрофа. Това съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна. Николай И. получи наказание две години и осем месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване състав на Варненския окръжен съд отложи с 4-годишен изпитателен срок. С присъдата подсъдимият бе лишен и от право да управлява МПС за срока на наказанието.

Тежкият пътен инцидент станал на 20 август 2016 г. на около 200 метра от ресторант „Харамията“ в посока към Варна. Без причина и внезапно Николай И. навлязъл в лентата на насрещно движещите се автомобили с колата си „Пежо“ и се блъснал в „Тойота авенсис“, чийто водач предприел действия да избегне удара. От косия страничен удар тойотата се завъртяла в посока, обратна на часовниковата страна и навлязла в крайпътния банкет.

Младежи на 18 и 19 години загинаха в катастрофа край старозагорско село

Младежи на 18 и 19 години са загинали вчера при катастрофа край старозагорското село Плодовитово. Причина за произшествието на третокла...

След удара управляваният от Николай И., който също се завъртял, се блъснал челно в „Роувър“. Вследствие на пътното произшествие водачът на лекия автомобил загинал същия ден в болницата от комбинирана травма на гърди, корем и таз, както и на контузия на сърце. Возещата се пътничка в автомобила „Роувър“ получила средна телесна повреда.

На пътуващата в автомобила на виновния водач жена били причинени три средни телесни повреди, които затруднили движенията на снагата, крака и ръката й за различни срокове. Травми получил и самият подсъдим. В хода на досъдебното производство по случая той изразил съжаление за извършеното, но твърди, че не си спомня за инцидента.

С присъдата на Варненския окръжен съд, която подлежи на протест и обжалване пред Апелативния съд, Николай И. е осъден да заплати и направените по делото разноски на стойност 1334 лева.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално