Адвокат: Прокуратурата може да разследва Пепи Еврото и "Осемте джуджета", стига да иска

5784
Адвокат: Прокуратурата може да разследва Пепи Еврото и "Осемте джуджета", стига да иска
Снимка: БГНЕС

Сблъсъкът между тези две прокурорски групи прилича малко на филма "Междузвездни война" и после "Империята отвръща на удара". Сблъсъкът е на най-високо ниво и той започна след взрива над бившия главен прокурор Иван Гешев. Прави се опит да се заметат всички следи, които могат да доведат и стигнат до върховете и покровителите. Това каза адвокат Велислав Величков, председател на Инициативата "Правосъдие за всеки“, в ефира на Нова телевизия.

"Случаят е прекратен при Софийска градска прокуратура. То не само, че е прекратено разследването срещу Пепи Еврото, но и е образувано производство срещу прокурора, който е образувал дело срещу Пепи Еврото", обясни той.

ОЩЕ: Държавата е покровителствала мафията през годините: Бивш министър даде редица примери

Според него се прави се опит за чадър над хората, разпъвали чадър над Пепи Еврото и обслужвали тези схеми. "При прокуратурата има свидетелски показания. Ако трябва пак ще се разпитат свидетелите и да се стигне до въпросаима ли престъпления, от кого са извършени. Те са очевидно за търговия с влияние, рекет, осъществявани в митичния клуб "Осемте джуджета", допълни адвокат Величков.

"Градските прокурори стига да искат могат да разследват. При тях са всички доказателства и материали. Те могат да прекратят и всичко събрано да го хвърлят в коша или да образуват дело, ако считат, че това порочно дело трябва да бъде прекратено", посочи той.

Тихомир Безлов обърна внимание, че убийството на Нотариуса би трябвало да не е тема след седмица, но се изваждат нови и нови събития около него. „Това, което се случва е сериозен сблъсък. Тече преразпределение, раздават се нови карти“, каза той.

"Въпросът е кой може да го направи. Виждаме, че имаме някаква прокурорска ситуация в момента. Едните са по-силни, другите са по-слаби. В момента по-слабите отвръщат. За да се случи нещо, според мен трябва да се търси решение извън прокуратурата. Едната опция е този разследващ съдия, който се появи, като инструмент", посочи той. Другата възможност според него е парламентарната комисия, която е създадена.

"Твърди се, че тя нищо не може да направи, но това не е така. Може да извика всички замесени лица, които да говорят пред нея. Както тези, подали първите сигнали, така и споменатите имена на прокурори, така и иван Гешев, така и адвокатите, свързани с Божанов. И когато се дадат тези обяснения, те са достатъчни да се самосезира прокуратурата", посочи Величков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Пиян шофьор предизвика катастрофа с пострадали в Казанлък

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com