Адвокатът на Иван Тодоров призова да не се приема всичко, което казва прокуратурата

3455
Адвокатът на Иван Тодоров призова да не се приема всичко, което казва прокуратурата

Представянето на доказателства пред медиите създава впечатление за негативно обществено мнение, което да въздейства на съда. Това е абсолютно недопустимо. Това заяви в ефира на "Тази сутрин" по bTV Ина Лулчева, адвокат на собственика на TAD Group Иван Тодоров.

По делото няма данни Кристиян Бойков да е склоняван от когото и да било. Както от делото, така и съдът от първата инстанция, прие, че той не е склоняван от никого, стана ясно от думите на адвоката. Аз смятам, че вчера се е получило разпространението на лични данни - включително на магистрати. Когато обсъждате журналистите реплики, бихте могли да правите всякакви предположения. Когато прокуратурата ги обсъжда - трябва да разполага с доказателства, посочи още адвокат Лучева.

Пуснаха на свобода шефа на TAD Group срещу 100 000 лева

Специализираният съд измени мярката за неотклонение на собственика на TAD Group Иван Тодоров от "задържане под стража" към "парична гар...

Тя призова да не се приема всичко, което казва прокуратурата, по това дело. Адвокатът отбеляза, че Иван Тодоров е изключително смутен от тези обвинения. Тя подчерта, че клиентът ѝ е предоставил всички данни още от първия ден на разследването.

Според председателя на Съюза на съдиите Калин Калпакчиев не е редно да се огласяват по висящо разследване доказателства по този публичен начин. Имали сме прецеденти в миналото, които не са довели до нищо, посочи Калпакчиев по повод вчерашната акция с разпространени доказателства от държавното обвинение относно хакерската атака. Това само по себе си е пропагандна акция. Това може да доведе до провал на самото наказателно производство, категоричен е Калпакчиев.

Според него това поведение на прокуратура води до уронване на престижа на самата институция и това, че гражданите не я въприемат насериозно - това е изключително опасно. Освен това са разпространени и лични данни. Разпространяването на лични данни не е невинна дейност. Разследването, което протича до момента, по-скоро цели пропагандни, конюнктурни ефекти, които да бъдат използвани с краткосрочна цел, каза Калпакчиев.

Изборът на нов главен прокурор

Спецпрокуратурата ще поиска постоянен арест за собственика на TAD Group

Спецпрокуратурата ще внесе утре в съда искане обвиненият в подбудителство към кибертероризъм Иван Тодоров да бъде оставен за постоянно ...

Калин Калпакчиев каза, че тази процедура (по избора на нов обвинител номер едно - бел. ред.) разкрива белезите на всички процедури, които са се провеждали до момента. Тя трябваше да започне по съвсем различен начин - със сериозен анализ на работата на прокуратурата. Анализ, който да доведе до една картина, за състоянието и правомощията на обвинението. Оттам да си направим извод какъв главен прокурор е необходим, посочи още председателят на Съюза на съдиите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Пиян шофьор предизвика катастрофа с пострадали в Казанлък

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com