Апелативният съд обещава да вземе решение в срок за жесток убиец

1476
Апелативният съд обещава да вземе решение в срок за жесток убиец
Снимка: БГНЕС

Софийският апелативен съд (САС) ще се произнесе с решение в срок по делото за Венцеслав Василев, подсъдим за убийство на съпругата си Елена в софийския квартал "Лагера", предаде БГНЕС.

През януари Венцеслав Василев получи наказание от 13 години и 4 месеца затвор. Тогава той се призна за виновен и процесът протече по съкратената процедура.

Бащата на Яна Кръстева се закани, че ще вземе правосъдието в свои ръце

"Съдът ни принуждава да взимаме правосъдието в свои ръце. Ще съм принуден аз да раздам присъдата на убиеца на детето ми." Това каза бащ...

До Апелативния съд, който е втора инстанция, делото стига заради жалба на частното обвинение. Тя е чрез адвоката, от настойника на две деца, които са конституирани като частни обвинители. С жалбата се иска доживотен затвор за Василев. Според защитата на мъжа тя е неоснователна. Днес адвокатът му поиска, заради здравословното му състояние, присъдата да бъде изменена и тя да бъде при първоначален общ режим на изтърпяване на наказанието.

Пред съда Венцеслав Василев заяви, че винаги е бил честен и до болка откровен. "Изразявам искрено съжаление за това, което направих тогава", каза той пред магистратите.

През октомври миналата година Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски съд (СГС) срещу Венцеслав - за извършено от него на 18 август 2017 година убийство на съпругата му, по начин и със средство (бел. ред. - Венцислав разстреля Елена с пистолет от упор в кафене в "Лагера" пред куп свидетели), опасно за мнозина. Тогава от държавното обвинение съобщиха, че материалите по делото влизат в съда само два месеца след извършване на деянието. Според прокуратурата той и съпругата му се намирали в трайно влошени взаимоотношения и живеели разделено. Тя полагала грижа за двете им малолетни деца.

В ранния следобед на същия ден Елена била със своя приятелка в заведение в кв. "Лагера", когато към тях се приближил Венцеслав. След поредно пререкание със съпругата си, той извадил пистолет и възпроизвел 5 изстрела, съобщиха от прокуратурата тогава.

Задържаха възрастен мъж за убийството на жена му

63-годишен мъж от София е задържан като заподозрян за убийството на съпругата си, съобщиха от Областна дирекция на МВР – Кюстенди...

Приятелка на Елена пък разказа как МВР многократно не обръщало подобаващо внимание на жалбите ѝ, след като Венцеслав имал ограничителна заповед, но я нарушавал без проблем. Стигнало се до абсурда полицията да даде съвет на Елена "да задържи" сама мъжа си, докато някой от МВР дойде на място.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com