Арестуваха двама служители на "Икономическа полиция"

37280
Арестуваха двама служители на "Икономическа полиция"
Снимка: БГНЕС

На 31 октомври двама служители на "Икономическа полиция" и адвокат са били арестувани  при акция на местния отдел "Вътрешна сигурност" на МВР в четвъртък вечерта. 

Полицаите Владо Донев и Ангел Диев са задържани за изнудване на пловдивчанин. Зад решетките е и техният съучастник адвокат Пеньо Михайлов. Тримата са бивши антимафиоти. Вчера кабинетите на Донев и Диев са били запечатани. Двамата са колеги от отдела за компютърни престъпления и са работили по преписка срещу пловдивчанин. Срещу него имало сигнал от бившата му приятелка във връзка с извършвани покупки по интернет. Полицаите го извикали да даде обяснения и му намекнали, че нещата може да се оправят, ако се свърже с адвоката Пеньо Михайлов. 

Масови арести след протестите в Москва

Московската полиция внимателно ще изучи видеоматериалите и снимките от неделните събития в района Западно Бирюлево в Москва, който в не...

Той изпълнил указанията, а след няколко срещи му било казано, че трябва да се платят 2000 лева на прокурора по делото, за да се потулят нещата. Бизнесменът казал, че ще се опита да събере парите, но вместо това пуснал сигнал до "Вътрешна сигурност". Предаването на парите било уговорено за сряда вечерта. Според участници в акцията обаче арестите били извършени, преди парите да бъдат предадени. По случая са използвани специални разузнавателни средства. Според колеги на двамата задържани, при ареста им те си помислили, че това е шега за Хелоуин, пише "Марица".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com