Арестуваните полицаи от Първомай и Асеновград може да се свързани с бивши министри

6150
Арестуваните полицаи от Първомай и Асеновград може да се свързани с бивши министри
Снимка: БГНЕС

В петък Окръжната прокуратура в Пловдив ги пусна срещу гаранции от 1000 до 10 000 лв. Най-голямата е наложена на предприемача от Първомай Минчо Хубинов. Началниците на полицейските управления в Първомай - Васил Налбантов, и в Асеновград - Димчо Темелков, са освободени срещу гаранции от 2000 лв, допълва "Дарик нюз".

Прокуратурата потвърди за корупционен мотив относно арестите в Асеновград и Първомай

Окръжна прокуратура-Пловдив е ръководила специализирана полицейска операция днес на територията на градовете Асеновград и на Първомай, ...

Въпреки че са пуснати, униформените със сигурност ще бъдат уволнени дисциплинарно от системата на МВР.

"Първо предстои отстраняването на Налбантов и Темелков, а след това ще преценявам за другите. Положението е изключително притеснително, защото на всички стана ясно за какво става въпрос в тези две районни управления, където трябва да назначаваме нови служители на ръководни постове", заяви шефът на областната дирекция на МВР-Пловдив Христо Разсолков.

Според неофициална информация трима бивши министри били свързани по различни начини с част от задържаните 15 души, пише „Труд". Те били от правителството на тройната коалиция и от служебен кабинет. Двама от тях опънали "чадър" над Хубинов, който е разследван от прокуратурата за пране на пари, незаконна търговия с инертни материали от кариера и ощетяване на държавата с 2-3 млн. лв.

Местните обаче все още са сковани от страх и смятат, че арестите не са нищо повече от пиар акция в навечерието на местните избори.

Изпращане на абитуриент завърши с бой, куршуми и арести

Трима мъже от село Казашка река, община Аврен, са в ареста, след като пребиха непълнолетно момче и го заплашиха с пистолет, възпроизвеж...

Полицейският шеф Налбантов отговаря за прикриване на престъпления. Смята се, че той има отношение към случай с катастрофа, предизвикана от сина на бизнесмен.

Темелков е разследван за търговия с влияние и укривателство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com