Атанас Бобоков: Арестуваха ме заради борбата с олигарсите, а аз не съм олигарх

7182
Атанас Бобоков: Арестуваха ме заради борбата с олигарсите, а аз не съм олигарх
Снимка: БГНЕС

Аз съм индустриалец, аз имам заводи, аз имам 1500 човека, които храня. Това каза Атанас Бобоков пред журналисти в Апелативният специализиран съд, където се гледа мярката му за неотклонение по аферата с италианския боклук заедно с тези на още четирима души - сред които и бившият зам.-министър на екологията Красимир Живков, предаде репортер на БГНЕС.

Средната заплата е нашите фирми е 1700 лв. чисто на зает във всичките ни фирми, посочи той.

Атанас Бобоков разкри какво значи странния списък с бизнесмени

Като гледах пресконференцията останах с впечатлението, че не се говори нищо за отпадъци, не се говори за обвинения, а се показва гърба ...

На въпрос как си обяснява задържането си, Бобоков каза: "Аз го отдавам на тази борба с олигарсите, което е много странно". На репликата нали не е олигарх, Бобоков каза: "Аз съм индустриалец".

Преди това пред съда той каза, че като чете и гледа телевизия, разбира, че е олигарх. “Ние сме индустриалци, голяма разлика, от небето до земята е разликата”, заяви той.

По рано в изказване пред магистратите Атанас Бобоков обяви: "Какъв боклук, бе, хора, аз съм индустриалец, не съм бандит. Арестът ми е като шок. Винаги съм мислел, че арестуват само бандитите, а аз съм бизнесмен"

"Сега чета, че съм бил олигарх. Не знам знаят ли въобще какво значи олигарх. Извадиха написаното на гърба на една снимка, а това са мои записки, направени по книгата от 2003 г. "Богатите българи". Голяма новина, Боже, Боже", възкликна още той, цитиран от 24 часа.

Пред магистратите бизнесменът обясни, че арестът се е отразил лошо на компанията, акциите се сривали. Бизнесменът подчерта, че акционерите били сериозни хора, а не "чичо от село" - банка, пенсионни фондове.

Арестуваха бизнесмените Пламен и Атанас Бобокови

Бизнесмените Пламен и Атанас Бобокови са арестувани, съобщи bTV. Припомняме, че по-рано днес се проведе Специализирана акция в офиси и...

Арестът попречил и на купуването на завод в Тунис и на откриването на предприятие във Враца, стана ясно от показанията му.

Три тома нови доказателства представи прокуратурата пред Апелативния специализиран съд днес. Сред тях са и показанията на Васил Богданов, който е бивш служител на братята и също е обвиняем по случая. В тях описва ролята в схемата с боклука на бившия зам.-министър Живков. От показанията му става ясно, че благодарение на познанството си с Красимир Живков братята са се възползвали от схема за депониране на опасни отпадъци у нас - вместо да ги изнасят в чужбина. Това обаче няма да промени статута му за прокуратурата и той ще остане обвиняем, потвърди преди заседанието наблюдаващият прокурор Генка Брезашка.

"Моята цел не е рециклирането, а пазарите. Затова съм дал пълна свобода на Богданов да търси машини." Това каза Бобоков по повод на Васил Богданов.

Бобоков обясни, че бившият му служител е сред най-платените във фирмата. Годишно получава 100 000 лв. от заплата. 24 000 лв. от работата си във борда и 150 000 лв. от премии.

Заради пандемията петимата обвиняеми по делото не бяха в съдебната зала, а се включиха по скайп от следствения арест. Това обаче, според адвокатите им, нарушавало правата им и те пожелаха клиентите им да бъдат доведени в спецсъда. Това забави началото на заседанието по мерките им за неотклонение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Полицията с акция в бежанския център в "Овча купел"

Тежка катастрофа между кола и два мотора в София

МВР: Фалшивите сигнали за бомби в София са подадени от страна извън ЕС

Европрокуратурата претърсва хотели в наш ски курорт заради измама със субсидии

Заловиха нелегални мигранти в дипломатическа кола на "Капитан Андреево"

Дървосекачи се биха с пръти край Кърджали

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com