Божков пусна извлечение, твърди, че е за подкупите за Борисов

23369
Божков пусна извлечение, твърди, че е за подкупите за Борисов
Снимка: БГНЕС

Търсеният от българското правосъдие и избягал в Дубай Васил Божков отново публикува пост във Facebook. Най-важното от него е твърдението за банково извлечение, което показвало изтеглени 67 млн. лева: "Сумата, която съм предал на Владислав Иванов Горанов и Бойко Методиев Борисов, чрез посочени от него лица само за последните 3 години", по думите на Божков.

Вече втора седмица прокуратурата бездейства след подадения от мен сигнал. Телефонът, адресът и местоположението ми са им предоставени, но все още никой не ме е потърсил за показания и за доказателства, пише още в новата си публикация от Дубай Божков, като благодари на своите последователи, достигнали до 100 000 души в социалната мрежа Facebook.

"Въпреки публичните доказателства и признания, Гешев продължава да демонстрира неделимостта и зависимостта си от управляващата хунта. Законът явно не важи за БМБ, VG и Менда, които трябва да бъдат отстранени от заеманите длъжности и задържани, за да не възпрепятстват разследването", счита още Васил Божков.

В послепис той прилага банкови извлечения и уточнява: "Това са извлеченията от личната ми сметка, които доказват изтеглените над 67 млн. лв. в брой (след платени данъци). Сумата, която съм предал на Владислав Иванов Горанов и Бойко Методиев Борисов, чрез посочени от него лица само за последните 3 години".

Контекст

Божков с нови въпроси към Бойко Борисов - за 700-те млн. лева

Търсеният да отговаря по 18 обвинения Васил Божков отново реши да навести Facebook рано сутрин. Божков се обърна пак лично към премиер...

По-рано този месец сайтът "Биволъ" представи сигнала на бизнесмена до прокуратурата. "За период от по-малко от 3 години, от 2017 г. до края на 2019 г., съм предал директно на министър Владислав Горанов и на министър-председателя Бойко Борисов над 60 млн. лева по тяхно искане и разпореждане", твърди Васил Божков.

Според изданието, то е получило документа по електронен път и е попитало бизнесмена в съобщение, в което прилага извадка от него, дали е автентичен. Божков е отговорил само, че вчера и днес сигналът е изпратен до много български и чужди институции. Той не потвърждава директно, но и не отрича. Комуникацията е в Messеnger.

Междувременно обвинител номер едно Иван Гешев реагира тогава, като подчерта, че е получил по имейл сигнал от Божков, който вече се проверявал.

Знаете, Васил Божков се намира в Дубай и има повдигнати 18 обвинения от българската прокуратура. А за пръв път той заговори за давани пари на властта в началото на юни - подробности ТУК!

Още по темата четете в този материал

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com