Цацаров за Бат Сали: Естествено, не е спрял при знак на полицейски служители

1926
Цацаров за Бат Сали: Естествено, не е спрял при знак на полицейски служители
Снимка: БГНЕС

Това е по-скоро демонстрация и съзнание за безнаказаност. Така главният прокурор Сотир Цацаров коментира случая с поискания имунитет на депутата от ДПС Александър Методиев, по-известен с прякора си Бат Сали и със скандали като незаконното енерго в ромската махала в Самоков. Цацаров визираше заплахата на Бат Сали да „уволни” полицаи, опитали се да му напишат акт.

Цацаров обясни, че става въпрос за инцидент до Костенец, който се е случил на 1 май тази година. По думите му полицейски патрул прави опит да спре „Мерцедес”-а на Методиев, който прави забранено тройно изпреварване. „Колата, естествено, не спира”, каза Цацаров пред bTV. След джипа пътува бус, който вече е спрян и който също прави нарушение. Става ясно, че това са хора на Бат Сали. Той се е върнал и „неколкократно си изпуснал депутатската карта”, искайки да не се пише акт. Методиев забранил на хората си да подпишат акта, добави главният прокурор.

Цацаров поиска имунитета на Бат Сали

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител от ДПС Александър Метод...

На въпрос дали полицаите са заплашвани, Цацаров отговори, че Методиев се обадил в районното управление на началника. Той е отказал да се съобрази с исканията на депутата от ДПС. След това Бат Сали поискал отчет от полицаите, а за капак народният представител заявил, че „след три дни ще се видим цивилни”. За нас това е хулиганство, категоричен беше Цацаров, който определи поведението като недопустимо.

Според мен при тройно изпреварване трудно полицаите могат да различат шофьора, но шофьорът отлично е разпознал униформите, подчерта главният прокурор.

Същевременно Сотир Цацаров каза, че се надява до края на седмицата делото за атентата в Сарафово да влезе в съда. Той не разкри повече подробности заради класифицираната информация по случая.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com