Цветан Василев няма да се върне скоро в България, твърди адвокатът му

11945
Цветан Василев няма да се върне скоро в България, твърди адвокатът му

Решението за екстрадиция на банкера Цветан Василев от Сърбия в България е на първа инстанция и ще има обжалване пред Апелативен съд. Това потвърди адвокатът на Василев Константин Симеонов. А след това последната дума има сръбският министър на правосъдието.

Според Симеонов не е възможно още тази седмица Василев да бъде екстрадиран. Освен това решението на съда на първа инстанция е било на закрито заседание, а това е нарушение на процедурата, подчерта адвокатът. Когато няма адвокати, как се провежда заседание – без участието на страните, риторично попита Симеонов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Лукарски ще се среща и обяснява със синдикатите за "Дунарит"

Заради подготвеното решение да бъде де факто спряно предприятието "Дунарит", което е най-големият български производител на детониращи ...

Поисках от прокуратурата да бъде спряно издирването от Интерпол и задържането под стража на г-н Василев, защото процедурата е на българо-сръбската граница Сърбия да задържи Цветан Василев и да го върне в Белград, откъдето да тръгне процедура по екстрадиция, обясни Симеонов. Така той индиректно хвърли вина върху прокуратурата. Когато приключи тази вече стартирала процедура,  тогава г-н Василев може да се върне.

На въпрос дали Василев се страхува за живота си, Симеонов отговори с: „Има ли промяна в управлението на държавата?”. Да видим кои ще са шефове на ДАНС и МВР, добави многозначително той. Моделът „КОЙ” е на линия, това го потвърди и Бойко Борисов няколко пъти с думите, че КТБ е фалирана умишлено. Всичко е възможно, каза адвокатът на Василев на въпрос дали българските власти умишлено няма да защитят банкера, ако се върне в България.

Стана ясно и, че Василев работи в Сърбия, но не е ясно какво. Занимава се с някои неща, уклончиво заяви Константин Симеонов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com