Делото на Христо Бисеров тръгва на втора инстанция

463
Делото на Христо Бисеров тръгва на втора инстанция
Снимка: БГНЕС

Делото срещу бившия заместник-председател на 42-ото Народно събрание и председател на Комисията по правни въпроси Христо Бисеров тръгва на втората съдебна инстанция, предава БГНЕС. Той беше оправдан на първа инстанция.

Христо Бисеров застана на подсъдимата скамейка по обвинения за три престъпления - неплащане на данъци в особено големи размери, за нарушаване на валутния закон с недекларирани сделки и за деклариране на неверни данни пред Сметната палата. През февруари Софийска градска прокуратура прекрати обаче наказателното производство срещу него и Ивайло Главинков поради недоказаност на обвинението за „пране на пари”.

Прокуратурата се издъни и не можа да обвини Бисеров в пране на пари

Софийска градска прокуратура (СГП) е изпратила писмо до Софийския градския съд (СГС), с което се отказва да обвини бившия зам.-председа...

До момента Бисеров е мълчалив и не говори пред медиите. Той дори се яви като свидетел по делото срещу нападателя на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, но и там запази абсолютно мълчание. По т.нар. случай "Христо Бисеров" дори работеше временна парламентарна комисия.

На 3 ноември 2013 година изненадващо стана ясно, че Бисеров подал молба за напускане на ДПС и НС като се посочваше единствено, че мотивите му са лични. Няколко дни не стана ясно защо Бисеров направи това, докато не излезе информацията, че има проверка, свързана с класифицирана информация по случая. На 7 ноември бе съобщено, че прокуратурата образува досъдебно производство за данъчни престъпления и пране на пари срещу Христо Бисеров и Ивайло Главинков. В един момент дори имаше слух, че бившият зам.-председател на НС е напуснал страната.

59-годишният Бисеров бе депутат в периода 1991-2000 г. и от 2005-2009 г. Той бе главен секретар на СДС от 1994 до 2000 година и бе наричан "сивия кардинал" в СДС. През 2000 година призовава тогавашния премиер Иван Костов да подаде оставка. През 2005 година отново влезе в НС като представител на Движение за права и свободи. За последно беше и зам.-председател на парламента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com