Директорът на "Арсенал": Има нарушение на инструкциите за безопастност, няма обгазяване

1892
Директорът на "Арсенал": Има нарушение на инструкциите за безопастност, няма обгазяване
Снимка: БГНЕС

Изпълнителният директор на оръжейния завод "Арсенал" Николай Ибушев заяви, че инцидентът, при който един работник загина, а друг е в тежко състояние, е резултат от нарушаване на инструкциите за безопасност при работа. Ибушев уточни, че не е регистрирано обгазяване и няма причини за безпокойство сред населението.

"Тази сутрин в завод 3 на „Арсенал” при нарушаване на инструкциите за безопасна работа загива един работник, втори е тежко обгорен. В помещение, където има смесител, миксер за димна смес, а самият миксер трябва да се включи в пулта за управление, който е изнесен извън помещението, при затворена врата, по непонятни за нас причини, двама работници се озовават вътре с работещ миксер. В този момент, случвайки се нещо в самия миксер, той се възпламенява и пламъкът обгаря единия и тежко обгаря втория", каза Ибушев, цитиран от БГНЕС.

ГИТ разследва инцидента в "Арсенал"

Екип от експерти от Главна дирекция „Инспектиране на труда“ (ГИТ) е командирован да подпомогне инспекторите по труда от Дир...

В инструкцията ясно и точно е казано, че миксерът трябва да се включи при затворена врата, без да има в помещението хора. Какво са правили при работещ миксер вътре, в момента има назначена комисия, която ще разследва подробно свидетели, ще разследва, ако има веществени доказателства. Аз не мога да се наема с какво заключение ще има комисията, подчерта Ибушев.

"Едно ми е ясно – че отново имаме нарушение на инструкциите за безопасна работа, инструкциите. Както винаги така се получава, за съжаление, имаме такъв инцидент. Няма обгазяване. Станцията, която измерваше обгазяването е показала абсолютно нормални данни. Спокойна е работата, хората си работят, няма никакви причини за безпокойство на населението", коментира още Ибушев.

По-рано пред журналисти вътрешният министър Валентин Радев съобщи, че запалена бъркалка е причината за инцидента в завода. Радев допълни, че става дума за "помещение, където е бъркалката и където буквално се забърква някаква смес. Двамата работници са били вътре, а не е трябвало да бъдат вътре, не е трябвало да са там“, уточни още той.

Валентин Радев: Запалена бъркалка е причинила инцидента в завод "Арсенал"

Запалена бъркалка е причината за инцидента в завод „Арсенал“. Това съобщи вътрешният министър Валентин Радев пред журналист...

"Изключително неприятен инцидент, моите съболезнования към близките на загиналия. Непрекъснато получаваме информация за инцидента", обясни на извънреден брифинг в Министерски съвет и министърът на икономиката Емил Караниколов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Измъчвани и пребивани: 21 българки са били карани да проституират в Италия

Дават 50 000 лева за откриването на Ивана от Дупница

Апелативният съд в Пловдив гледа делото по случая „Цалапица”

Откриха трупа на мъж след потушаването на пожар в Благоевград

Излъгаха, че им е син: Мъж и жена се опитаха да извадят българска лична карта на чужденец

Делото "Дебора" отново не тръгна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com