Джебел иска арест за майката на обвинения в двойното убийство

40405
Джебел иска арест за майката на обвинения в двойното убийство
Снимка: БГНЕС

Стотици жители на Джебел излязоха днес на протест и поискаха справедливост за жертвите на бруталното убийство на Джейлян и Джейда, съобщи БГНЕС.

Местните настояха убиецът никога да не излезе на свобода, но да бъде арестувана и майка му, тъй като според тях тя е съучастник в престъплението. Джебелчани са категорични, че местната полиция не е направила нищо, за да предотврати разпространението на наркотици в района и да не позволи да се случи двойното убийство. Те настояват за среща с окръжния прокурор Светлозар Лазаров и областния директор на МВР комисар Петко Деведжиев, която ще се състои още в първия работен ден след празниците, заяви общинският кмет Бахри Юмер. Градусът на напрежението се покачва с всеки изминал ден, хората се страхуват, допълни той.

По време на предизборната обиколка в Крумовград, Момчилград и Кирково той научил, че протестиращите са обсадили кметството. На път за Кирково Юмер спрял в Джебел и ги поканил в залата за сесиите. "Хората са прави и аз ги подкрепям. Имат пълното основание да твърдят, че пласьори на дрога и наркомани се разхождат необезпокоявани в района, а полицията бездейства. На 7 май една група ще се срещне с наблюдаващия делото прокурор и с директора на МВР", заяви Бахри Юмер.

Джебел настръхна при вестта за късно разкритото двойно убийство на 24-годишната Джейлян Юсуф и дъщеря й Джейда на 7 години. Те са били съсечени с брадва в жилището им седмица по-рано. За по-малко от денонощие разследващите разкриха и убиеца – ученикът на 18 години Мерт Мехмед. Той направи пълни самопризнания при разпита в присъствието на съдия. В нощта след зверството Мерт се прибрал у дома, хвърлил кървавите си анцузи в коша за пране и легнал да спи. На следващия ден в компанията на майка си купил нов мобилен телефон и маратонки – с откраднатите пари.

Ученикът е известен на полицията и на местните хора с многото си кражби, има шест висящи дела, а към момента на най-тежкото престъпление е бил в пробация заради кражба.

Обществеността в Джебел е решена да търси докрай отговори от полицията, която обвинява в безхаберие. Хората настояват и майката на Мерт – Шукрия, да напусне града, но и да бъде задържана за съучастие в убийството. Пред кмета Бахри Юмер те са настояли на 19 май, когато е денят на Джебел, да бъде обявен траур и да няма музика на площада.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com