Днес започва делото за убийството на бургаската банкерка

16230
Днес започва делото за убийството на бургаската банкерка
Снимка: БГНЕС

В Бургаския окръжен съд започва делото срещу Любомир Симеонов, обвиняем за убийството на банковия служител Павлинка Йовчева. Престъплението беше извършено на 23 септември миналата година. Симеонов простреля в сърцето 54-годишната жена в центъра на морския град и два часа по-късно се предаде на полицията.

Пред съда Любомир Симеонов каза, че е извършил престъплението заради белите якички в държавата и че банката, в която убитата Павлинка Йовчева е работила, го е изнудивала и е отказала да му отпусне кредит по инвестиционен проект.

Делото няма да се гледа по съкратеното съдебно производство, каза адвокатът му Ваня Радиева, цитирана от БНР. Радева допълни: Иска хората да разберат защо го е направил. Не оправдава деянието си, но твърди, че всички институции, до които е писал, оставайки безучастни и отговаряйки му съвсем бланкетно, са го принудили по някакъв начин да прибегне до това. За него това убийство е като някаква кауза. Той каза "убиха най-ценното, което имах", а това е неговият бизнес, грижата му за хората. Най-много го мотивира това, че в обвинителния акт са взети предвид само разпитите на свидетелите от банката. Той разполага с доказателства, които ще оправдаят всичко това, което са казали на досъдебното производство.

Съдебното заседание е насрочено за 9.30 тази сутрин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com