Два пъти викали бърза помощ за децата от Кардам

3564
Два пъти викали бърза помощ за децата от Кардам
Снимка: pixabay

Продължава разследването на причините за смъртта на 9-годишния Стефан от Кардам, който беше приет по спешност заедно с двете му сестрички Жени на 7 и Ивелина на 11 години в нощта на изборите на 27 октомври. Съмненията са за хранително отравяне. Окръжната прокуратура в Добрич се е заела със случая.

В момента и двете е в стабилно състояние, но до преди часове е имало опасност за живота на по-голямата Ивелина.

"То е с токсично засягане на сърдечния мускул, а по-малкото е в по-добро състояние. Какво са яли вече има яснота, но ни трябва още време, съобщи за Нова тв проф. Виолета Йотова от УМБАЛ "Св. Марина" – Варна. Там в детското отделение за интензивно лечение са настанени двете сестрички.

В болница са и другите 3 деца от семейството с починалото дете в Кардам

По разпореждане на Окръжна прокуратура – Добрич в болницата в областния град за наблюдение са настанени и другите три деца от сем...

На 29 октомври са направили проверка и от РЗИ и БАБХ, които са иззели проби и са запечатали близкия магазин до края на разследването.

Оказва се, че в семейството има 6 деца. Другите 3 - в момента са настанени в болницата в Добрич за наблюдение по разпореждане на прокуратурата до завършване на разследването.

В нощта на изборите, майката Росица Маринова и бабата са били в Секционна комисия, докато децата гледал дядото Живко Иванов, съобщава Нова тв.

В събота вечерта 1 без 15 се събудих и видях децата как повръщат, спомня си дядото. До неделя по обед не повикали спешна помощ, защото се надявали да се размине. Тогава обаче състоянието им се влошило, дядото бил сам вкъщи заради изборите, в които участвали майката и бабата. Повикал дъщеря си, която вече се обадила на бърза помощ  в 11 часа по обед - отзовал се дежурният д-р Стойчевски, който по думите на дядото бил инджекции на децата. 

Според съседите е възмутително, че дежурният доктор е подценил случая, защото и 3-те са повръщали, имали са болки в стомаха. 

Дете почина в Добричко, все още не е напълно ясно дали е заради храна

Третокласник от село Кардам почина, а 11-годишната му сестра е в тежко състояние в болницата в Добрич, най-вероятно заради натравяне с ...

Стигнало се до второ обаждане до спешна помощ, когато вече децата били откарани до болницата в Добрич.

Не може да е от храната. Всички ядохме едно и също. Как три деца са зле, а ние сме добре, чуди се майката. През деня децата яли боб, по една вафла, пили по чаша безалкохолно ябълка. Вечерта менюто им било пържен салам с млечна салата и вафла с безалкохолно, спомня си Росица Маринова.

Прокуратурата смята, че за децата не са били полагани достатъчно грижи и са живели в лоши условия. Кметът на Кардам обаче защити семейството и обясни, че често им е било помагано с дърва за огрев или дрехи. Съседи разказват, че дори и да са живели в нищета, децата са били гледани и никога гладни.

"Животът на село е труден. Тези хора полагаха всякакви гриижи, за да си отгледат децата. Особено бабата и дядото, работейки с пот на челото и си деляха от залъка, за да бъдат децата нахранени. Децата ходеха на училище, чисти, на детска градина не са спрени никога. Моите наблюдения са, че те се грижеха според възможностите си за тези деца", защити семейството кмета на Кардам Георги Николов.

За да се реши случая се чакат резултатите от аутопсията, токсикологична експертиза и становище на Агенцията по храните, след изследване на иззетите проби.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Пиян шофьор предизвика катастрофа с пострадали в Казанлък

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com