X
 
 

Еднаква неграмотност издаде опитали се да спечелят обществена поръчка за саниране

4898 0
photo of Еднаква неграмотност издаде опитали се да спечелят обществена поръчка за саниране
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова
Еднакви правописни грешки, допуснати в офертите на 3 фирми в обществена поръчка с европейски пари, са издали незаконно съгласуване помежду им и са довели до налагането на глоби от по малко над 7 000 лв. на всяка от тях от страна на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Случаят е описан в решението на КЗК, което е публикувано наскоро, пише в. "24 часа".

До разкриване на случая се е стигнало след подаден сигнал от зам.-министър на регионалното развитие, който е и ръководител на управляващия орган на програма “Региони в растеж”.

Управленски нагласи програмата за саниране пак да стане активна (ВИДЕО)

От догодина се възстановява програмата за саниране, сега търсят модел. Това съобщи премиерът Бойко Борисов по време на посещение в Паза...

Случаят касае поръчка, която не е била толкова голяма - само 30 000 лева, но е за Програмата за саниране в Пещера. Поръчката е за комуникация и публичност на дейностите по саниране на държавни и общински сгради в Пещера. Поръчката е имала 9 обособени позиции, като кандидатите са били четири фирми: "Фейс консулт" ЕООД, "Кабле системс" ЕООД, "Кристи 91" ЕООД и "Инфо трейнинг" ООД. Всички фирми, с изключение на "Фейс консулт", отпадат от класирането, тъй като според възложителя - община Пещера, не отговарят на предварителните условия.

Отпадналите обаче имали оферти и технически предложения, които били абсолютно еднакви, дори с едни и същи правописни грешки. А финансовите предложения на трите отпаднали фирми също са били до стотинка едни и същи. Проверка пък показала други връзки между компаниите и затова КЗК налага глоби - по 7040 лева. Има обаче 14-дневен срок за обжалване.

Заглавна снимка: Архив

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители