Експерти сринаха от критики МВР заради Росен Ангелов

4596
Експерти сринаха от критики МВР заради Росен Ангелов
Снимка: МВР

Не съм спокоен по принцип, но най-вероятно е Росен Ангелов да е извършителят. Имаше обаче прекалено много противоречива информация от институциите. Това каза бившият главен секретар на МВР Николай Радулов в коментар за емблематичния случай "Нови Искър".

Да не се окаже, че толкова сигурната смърт е оперативна комбинация да се успокои убиецът и да го хванем, многозначително добави Радулов. Той критикува думите на главния прокурор, че жертвите са застреляни с по един куршум в главата. Кой е този, който ще се заблуди от тази информация, каза Радулов и определи това за "глупаво".

Младен Маринов: За момента не можем да кажем кога точно е настъпила смъртта на Росен Ангелов

За момента не можем да кажем кога точно е настъпила смъртта на Росен Ангелов. На пръв поглед се вижда, че има огнестрелна рана в област...

Според мен се събраха достатъчно доказателства, че Росен Ангелов е убиецът. Намерени са дрехи, напоени с кръвта на Кети Кюхова. Намерени са и гилзи, идентични с намерените в къщата на петорното убийство. Това заяви пред Нова телевизия главният редактор на "168 часа" Слави Ангелов, който добави, че е установен и профилът му във Facebook и той имал 80 приятели – само жени.

Смущава ме, че този човек 8 години реално не е издирван, подчерта журналистът. Той каза, че в последните 10 години имало 10 000 души като Росен Ангелов и те реално не се търсят от властите. По думите му, във всяка районна дирекция на МВР имало хора с по три автомобила, които трябвало да издирват и задържат осъдени като Ангелов, които трябвало да излежат присъдата си. Имитира се дейност, категоричен беше Слави Ангелов, според когото имало случаи, при които се отивало само на адреса на определения за задържане, но не и например на адреса на родителите. От 2014 година насам е забранено да се използват СРС при такива издирвания, на вече осъдени – това се разбра, когато родителите на убиеца от дискотека "Соло" Илиян Тодоров осъдиха държавата, защото МВР ги подслушвало незаконно, разказа още Ангелов. Много бих искал да изчезне детето на някой от депутатите от правната комисия в парламента, да видим какво ще стане – защото не може да се ползват СРС да се търсят заподозрени, каза журналистът.

Николай Радулов се съгласи с думите на Ангелов, че „десетки хиляди” биват издирвани. Осъдени и издирвани сега са към 600 души, добави той. Отделно са хората с регистрации за криминални деяния, заяви бившият главен секретар на МВР. Няма единен регистър, за да е ясно колко са издирваните, няма единен регистър и на хората с психични заболявания – като отидеш в друга област, теб те няма в местния психодиспансер заради това и все едно си здрав, каза Радулов. За него версията, че Росен Ангелов е бил сътрудник на ДАНС, е "глупости". "За какво да им сътрудничи - как се носят чували с пясък на обект ли", иронизира експертът по въпросите на сигурността.

Беше много начетен, разбираше от много работи, но беше и потаен, почти нищо не казваше. Всеки ден правеше планински преходи, ставаше е в 4 сутринта. Това разказа Драгомир, при когото е работел Росен Ангелов.

Издирваният Росен Ангелов се е самоубил

Издирваният за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов се е самоубил, предаде БГНЕС. По първоначални данни Ангелов се е самоуби...

Мъжът разказа още, че го е видял на 1 януари: "Дойде да ме види, каза, че брат му е починал и отива на погребението.“

По думите му, Росен не е способен да убие шестима души.

Драгомир разказа още, че Росен се е запознал с Кети на спирка в Нови Искър. Той допълни, че убиецът е общувал в интернет и с дъщерята на Кети – Нанси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Освободиха под гаранция журналиста Димитър Стоянов

Стана ясно кога ще бъде освободен от ареста Димитър Стоянов

Разбиха схема за регистрация на автомобили с фалшиви документи

Божков отива на съд по хазартното дело - нанесъл 560 млн. лв. щети на бюджета

След като шофира дрогирана: Певицата Диона се изправи пред съда

ВАС върна лиценза на "Делта гард"

Обвиниха Динко от Ямбол за участие в организирана престъпна група

Била се самонаранила: Намушканата жена в дома й промени показанията си

Кокаин за 1,5 млн. хванаха в камион на "Калотина" (ВИДЕО)

Внесоха в съда обвинителния акт срещу шофьора, причинил смъртта на Ани и Явор на пешеходна пътека

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com