Главният секретар на МВР изумява - стрелбата по Митьо Очите била за паркомясто

21110
Главният секретар на МВР изумява - стрелбата по Митьо Очите била за паркомясто
Снимка: БГНЕС

Абсолютно нова версия за случилото се снощи в Слънчев бряг даде главният секретар на МВР Георги Костов. Става въпрос за случая, при който беше прострелян и ранен тежко считаният за наркобос на Южното Черноморие Димитър Желязков, по-известен с прякора си Митьо Очите. Първата тиражирана по медиите версия е за спор за наркотици и рекет.

По думите на Костов всичко тръгнало заради спор за паркомясто. Той възникнал между приятеля на дъщерята на Митьо Очите и Божо Оксижена – собственикът на ресторант “4 you”, като това се случило вчера следобед (8 юни). Впоследствие се стига до разправията в ресторанта, като всичко тръгнало първоначално като ръкопашна схватка, а след това вече се извадили пистолети и почнала стрелба

Версия - Очите е пробвал да събира рекет и е получил между три до пет куршума

По неофициална информация простреляният късно снощи Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите, е опитал да събере "такса спокойс...

Възможно ли е спорът да не е за паркомясто, а за наркомясто, попита водещият на сутрешния блок на Нова телевизия. Всичко е възможно, отвърна главният секретар на МВР, който обясни, че в района имало много камери, но все още предстои окончателно изясняване. Задържани са двама души, като за единия се смята, че е стрелецът, убил един от бодигардовете на Митьо Очите.

Според разследващия журналист Васил Иванов със сигурност е ставало въпрос за наркотици. Той посочи, че Митьо Очите е отдавна известен като човек на бившата ВИС-2, а Божо Оксижена, който държи две дискотеки с аналогично име, е човек на средно ниво от СИК.

Георги Костов коментира и вчерашния обир на пощата в Хасково. По неофициална информация са откраднати 2 милиона лева. Рано е още да се говори за заловени, заяви главният секретар на МВР. Има сериозни съмнения, че става въпрос за вътрешна работа – слабоохранявана сграда, само с един пазач, който е бил завързан от нападателите. Крадците са влезли с флекс, демонтирали са и част от охранителните камери, обезвреден е и СОТ-а. Вече има предписание да се засили охраната и да не се съхраняват толкова много пари в пощата. По закон, когато говорим за суми от такъв размер, парите трябва да се съхраняват в трезор. Всъщност предупреждения за слабата охрана от страна на полицията е имало отдавна. При разследването ще се ползва детектор на лъжата. Откраднатите пари са застраховани, а пощата вече работи нормално.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас