X
 
 

Имотите на сина на Борислав Сарафов за 540 000 лв - законни според проверка на НАП

2549 5
photo of Имотите на сина на Борислав Сарафов за 540 000 лв - законни според проверка на НАП
Снимка: БГНЕС
Данъчните не открили несъответствия между декларираните и получените доходи и имущество на сина на директора на Националната следствена служба Борислав Сарафов. Ревизията обхваща периода 01 януари 2015 - 31 декември 2018 г., съобщиха от прокуратурата.

Проверката на имуществото му започна през пролетта, в разгара на Апартаментгейт, заедно с тази на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев и на съпругата на председателя на ВКС Лозан Панов.

Експерт предупреди: Много сложно ще е да има наказания за "Апартаментгейт"

Беше коментирано, че този тип деклариране на данъчна оценка е широко разпространено, но явно няма вече да е така. Обществото ясно показ...

Тогава се появи медийна информация, че младежът, който учи право в Лондон, през тази и миналата година е купил апартамент, ателие и гараж в луксозния комплекс "Еделвайс" в Бояна за общо 540 000 лева.

"По повод медийни публикации и постъпил сигнал за придобити недвижими имоти на значителна стойност от сина на Борислав Сарафов, директор на Националната следствена слубжа (НСлС) и зам.-главен прокурор по разследването, на 4 април 2019 г. бе разпоредена проверка от главния прокурор Сотир Цацаров.

Върховна касационна прокуратурата (ВКП) възложи на НАП извършването на данъчни ревизии на проверяваните лица", съобщиха днес от пресцентъра на държавното обвинение.

"На 31 юли 2019 г. ТД на НАП-София изпрати на ВКП резултатите от приключилите данъчни ревизии. Според НАП не са открити несъответствия между декларираните и/или получени доходи и имущественото състояние на физическото лице - син на Сарафов. Ревизията обхваща периода 01.01.2015 - 31.12.2018 г.

До момента във ВКП не са постъпили резултати от други действия, възложени на НАП по проверки на лица, заемащи висши държавни длъжности, за придобити от тях недвижими имоти", се казва още в официалното съобщение.

Синът на шефа на следствената служба - на 21 г. и с имоти за 540 000 лв.

Пореден държавен служител е на път да стане част от скандала, наречен „Апартаментгейт“. Оказва се, че синът на шефа на Наци...

Припомняме, след разпореждане на проверката зам.-главният прокурор и председател на Националната следствена служба Борислав Сарафов заяви готовност да бъде разследван за апартамента на сина си.

След като излезе в отпуск Сарафов бе забелязан в службата си по време на Ден на отворените врати в националното следствие.

Борислав Сарафов пое Националната следствена служба като единствен кандидат за поста. Той бе номиниран от главния прокурор Сотир Цацаров, от бившия шеф Евгени Диков.

Преди това Сарафов беше заместник-главен прокурор и шеф на Апелативната специализирана прокуратура. Името на Сарафов бе свързано със сигнал от няколко следователи за лошо отношение по време на работата по разследването на инцидента в Хитрино.

В по-ранен период Сарафов бе кандидат за член на ВСС, но оттегли кандидатурата си, след личен разговор с главния прокурор Сотир Цацаров.

Борислав Сарафов е единственият кандидат за директор на Националната следствена служба

Борислав Сарафов е единственият кандидат за директор на Националното следствие. Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет прие пре...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Допълнение 3 Допълнение преди 1 месец Профил на трол?
  Имотите на сина на Борислав Сарафов за 540 000 лв - законни, както и имотите на Цветан Цветанов според извършени проверки на НАП
 • И аз отивам да уча право в Лондон,с тайната надежда да си закупя апартамент, през тази и миналата ателие и гараж в луксозния комплекс "Еделвайс" в Бояна за общо 540 000 лева.  2 И аз отивам да уча право в Лондон,с тайната надежда да си закупя апартамент, през тази и миналата ателие и гараж в луксозния комплекс "Еделвайс" в Бояна за общо 540 000 лева. преди 1 месец Профил на трол?
  Според НАП не са открити несъответствия между декларираните и/или получени доходи и имущественото състояние на физическото лице - син на Сарафов. Ревизията обхваща периода 01.01.2015 - 31.12.2018 г.
 • И аз отивам да уча право в Лондон,с тайната надежда да си закупя апартамент, през тази и миналата ателие и гараж в луксозния комплекс "Еделвайс" в Бояна за общо 540 000 лева.  1 И аз отивам да уча право в Лондон,с тайната надежда да си закупя апартамент, през тази и миналата ателие и гараж в луксозния комплекс "Еделвайс" в Бояна за общо 540 000 лева. преди 1 месец Профил на трол?
  Според НАП не са открити несъответствия между декларираните и/или получени доходи и имущественото състояние на физическото лице - син на Сарафов. Ревизията обхваща периода 01.01.2015 - 31.12.2018 г.
missing image
Изгониха участник от "Фермата" заради насилие (видео)

Иван Милин бе изгонен от "Фермата: Нов свят" по решение на екипа на предаването. Повод за отстраняването му стана акт на физическа агресия от негова...