Имотите на сина на Борислав Сарафов за 540 000 лв - законни според проверка на НАП

7755
Имотите на сина на Борислав Сарафов за 540 000 лв - законни според проверка на НАП
Снимка: БГНЕС

Данъчните не открили несъответствия между декларираните и получените доходи и имущество на сина на директора на Националната следствена служба Борислав Сарафов. Ревизията обхваща периода 01 януари 2015 - 31 декември 2018 г., съобщиха от прокуратурата.

Проверката на имуществото му започна през пролетта, в разгара на Апартаментгейт, заедно с тази на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев и на съпругата на председателя на ВКС Лозан Панов.

Експерт предупреди: Много сложно ще е да има наказания за "Апартаментгейт"

Беше коментирано, че този тип деклариране на данъчна оценка е широко разпространено, но явно няма вече да е така. Обществото ясно показ...

Тогава се появи медийна информация, че младежът, който учи право в Лондон, през тази и миналата година е купил апартамент, ателие и гараж в луксозния комплекс "Еделвайс" в Бояна за общо 540 000 лева.

"По повод медийни публикации и постъпил сигнал за придобити недвижими имоти на значителна стойност от сина на Борислав Сарафов, директор на Националната следствена слубжа (НСлС) и зам.-главен прокурор по разследването, на 4 април 2019 г. бе разпоредена проверка от главния прокурор Сотир Цацаров.

Върховна касационна прокуратурата (ВКП) възложи на НАП извършването на данъчни ревизии на проверяваните лица", съобщиха днес от пресцентъра на държавното обвинение.

"На 31 юли 2019 г. ТД на НАП-София изпрати на ВКП резултатите от приключилите данъчни ревизии. Според НАП не са открити несъответствия между декларираните и/или получени доходи и имущественото състояние на физическото лице - син на Сарафов. Ревизията обхваща периода 01.01.2015 - 31.12.2018 г.

До момента във ВКП не са постъпили резултати от други действия, възложени на НАП по проверки на лица, заемащи висши държавни длъжности, за придобити от тях недвижими имоти", се казва още в официалното съобщение.

Синът на шефа на следствената служба - на 21 г. и с имоти за 540 000 лв.

Пореден държавен служител е на път да стане част от скандала, наречен „Апартаментгейт“. Оказва се, че синът на шефа на Наци...

Припомняме, след разпореждане на проверката зам.-главният прокурор и председател на Националната следствена служба Борислав Сарафов заяви готовност да бъде разследван за апартамента на сина си.

След като излезе в отпуск Сарафов бе забелязан в службата си по време на Ден на отворените врати в националното следствие.

Борислав Сарафов пое Националната следствена служба като единствен кандидат за поста. Той бе номиниран от главния прокурор Сотир Цацаров, от бившия шеф Евгени Диков.

Преди това Сарафов беше заместник-главен прокурор и шеф на Апелативната специализирана прокуратура. Името на Сарафов бе свързано със сигнал от няколко следователи за лошо отношение по време на работата по разследването на инцидента в Хитрино.

В по-ранен период Сарафов бе кандидат за член на ВСС, но оттегли кандидатурата си, след личен разговор с главния прокурор Сотир Цацаров.

Борислав Сарафов е единственият кандидат за директор на Националната следствена служба

Борислав Сарафов е единственият кандидат за директор на Националното следствие. Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет прие пре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Стрелба край Цалапица, има задържани

Хванат в крачка: Крадец скочи от терасата в Плевен

Агресия на пътя: Шофьор замери жена със запалена цигара и я хвана за врата в Софи

Мъжът ѝ я замерил с порцеланова чиния: Жена е с порезни рани

Засякоха шофьори, карали с 90 км/ч над ограничението в Сливенско

Започна дело за крупна измама с пенсионни вноски в Пловдив

"Дано смъртта ми е лека": 4 години от убийството на Милен Цветков

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com