Иван Ангелов се отказа от много от показанията си пред комисията по ревизия

22406
Иван Ангелов се отказа от много от показанията си пред комисията по ревизия
Снимка: БГНЕС

Собственикът на филма „Градус“ Иван Ангелов се отказа от част от твърденията си пред Комисията по ревизията на управлението за последните десет години, предава БНР. След разпита си в прокуратурата днес Иван Ангелов обясни, че никога не е твърдял, че е близък с експремиера Борисов и че го е търсил за помощ при проблеми с износ на продукция в други държави. Ангелов смени и версията си за фурмите от Дубай, за които пред Комисията каза, че продал изгодно. Днес той каза, че не били продадени, а дарени.

Прокуратурата призова на разпит собственика на фирма „Градус“ Иван Ангелов, след разпит на бизнесмена Светослав Илчовски.

Двамата бяха изслушани пред т.нар. Комисия по ревизията на управлението през последните 10 години, а по сигналите, подадени в нея, държавното обвинение започна поредица от проверки.

Пред комисията „Манолова“ Илчовски се оплака, че е бил изнудван от предишното управление, нарече Ангелов „ковчежника“ на ГЕРБ и го обвини, че го принуждавал да участва в схема за „кухи обороти“ на „Градус“.

След тричасовия си разпит в прокуратурата миналата седмица, от който излезе доста афектиран, зърнопроизводителят Илчовски обясни, че разказал всичко това на разследващите, включително и как - чрез т. нар. „кухи обороти“ фирмата на Ангелов е вдигнала цените на акциите си на фондовата борса. След това дяловете били закупени от пенсионни фондове, а впоследствие стойността им паднала.

Днес адвокатът на Ангелов обаче обяви, че Комисията за финансов надзор е направила проверка на тези твърдения и не е открила нарушения при предварително предлагане на акциите на „Градус“.

Като в мафиотски филм, но босът на босовете е Борисов

На едно от партитата шефът играе карти с приятелите си. Един от тях показва видео за това какво се е случило на бизнесмен, който е отка...

Насрещно КФН е била сезирана от Иван Ангелов да провери Илчовски, каза адвокат на собственика на „Градус“ Менко Менков:

„Тъй като КФН има правомощия да извършва проверки на лица, които извършват манипулация на пазарните условия на пазара, за който са предвидени санкции до 5 милиона лева глоба. Това са първоначалните стъпки на „Градус“ АД, които продължават с множество дела за клевети и обиди, които са изречени от господин Илчовски, тъй като неговите твърдения, нито едно от тях не отговаря на истината, фактите са коренно различни“.

Множество дела се готви да заведе собственикът на фирма „Градус“ Иван Ангелов срещу бизнесмена Светослав Илчовски заради твърденията му пред т.нар. Комисия по ревизията, която работи за кратко в 45-ото Народно събрание, обяви самият Ангелов преди началото на разпита си по прокурорска проверка, образувана по сигнал на Гражданското сдружение БОЕЦ.

„Търговски спор стои в основата на конфликта между двамата бизнесмени“, поясни още Менко Менков:

„Генезисът на противоречието му с г-н Ангелов е една обикновена търговска сделка от октомври миналата година, която той е канселирал. Дружество, в което г-н Ангелов има участие, има дългогодишни отношения с г-н Илчовски и представляваните от него дружества, закупува „на зелено“ зърно. Сделки, които са напълно обичайни. Г-н Илчовски има търговски спор с една от фирмите с г-н Ангелов“.

Рали пилот показал на Светослав Илчовски видеото с издевателства над затворник?

Бизнесменът Светослав Илчовски съобщи миналата седмица пред парламентарната комисия за ревизия на управлението на кабинета "Борисов", ч...

Менков допълни, че е имало и отправени заплахи, които са документирани в прокуратурата със съответните сигнали още от миналата година.

Пред разпитващия го прокурор Ангелов е предложил с Илчовски да се явят на детектор на лъжата:

„Знаете, че това не е процесуален способ, но самото желание на г-н Ангелов означава, че той казва пълната истина…, тъй като нищо от изявленията на г-н Илчовски не е вярно“.

Още: Иван Ангелов се объркал за фурмите, не бил спечелил от тях

Иван Ангелов, "Градус": Давам Илчовски на прокуратурата (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Божков отива на съд по хазартното дело - нанесъл 560 млн. лв. щети на бюджета

След като шофира дрогирана: Певицата Диона се изправи пред съда

ВАС върна лиценза на "Делта гард"

Обвиниха Динко от Ямбол за участие в организирана престъпна група

Била се самонаранила: Намушканата жена в дома й промени показанията си

Кокаин за 1,5 млн. хванаха в камион на "Калотина" (ВИДЕО)

Внесоха в съда обвинителния акт срещу шофьора, причинил смъртта на Ани и Явор на пешеходна пътека

Пияна жена, весела къща: Почерпена гражданка чупи витрини в село Топчии

Пиян дядо се обърна с трактора си в Разградско

BIRD: Мним данъчен, свързан с Калин Стоянов, рекетирал бизнеси

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com