Изнудваният от депутата от ГЕРБ Димитър Аврамов си поиска парите, дадени за подкуп

31265
Изнудваният от депутата от ГЕРБ Димитър Аврамов си поиска парите, дадени за подкуп
Снимка: БГНЕС

Светослав Илчовски, един от ключовите свидетели по делото срещу бившия депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов и бившия общински съветник в Общинския съвет на Плевен Методи Петков поиска от съда да му бъдат върнат 50 000 лева, които той самият даде под формата на подкуп на бившия депутат, предаде БГНЕС.

Аврамов беше задържан през юли 2012 г. заради информация, че е прибрал 50 000 лв. подкуп от земеделеца Светослав Илчовски. Парите, които земеделският производител извади от собствения си джоб тогава, впоследствие станаха доказателство по делото срещу някогашния народен представител.

По време на днешното съдебно заседание адвокатката на Илчовски (който е и граждански ищец и частен обвинител по делото) поиска парите да бъдат върнати сега с аргумента, че не е налице процесуална пречка това да се случи. От прокуратурата и от защитата на Аврамов и Петков обаче категорично се противопоставиха на това искане. Според държавното обвинение сумата може да бъде върната едва когато приключи наказателното производство и съдът се произнесе с присъда.

В крайна сметка съдът на уважи искането на Илчовски и напомни, че той е можел да си поиска парите по време на досъдебното производство, когато е можело те да бъдат върнати по преценка на разследващия и наблюдаващ прокурор. Съдът отложи делото срещу бившия депутат от ГЕРБ за 4 април, когато трябва да се явят всички свидетели, които не дойдоха за днешното заседание.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com