Извадиха от дерето камиона, който катастрофира край Резово вчера

2720
Извадиха от дерето камиона, който катастрофира край Резово вчера
Снимка: БГНЕС

Продължават следствените действия в гората на Странджа планина след катастрофата с военен камион, превозващ 35 нелегални мигранти. Двама от тях загинаха, а други 8 остават за лечение в болницата. Продължава разследването за причините за инцидента.

24 по-късно камионът беше изваден от дерето, където падна, след като специалистите направиха оглед на местопроизшествието. Видими са щетите - те са главно по покрива на превозното средство. 

Няма опасност за живота на пострадалите при инцидента с военен камион край границата

Състоянието на пострадалите при тежкия инцидент с мигранти е стабилно. Общо 17 човека са настанени в бургаската болница – 2 бълга...

Военният камион със задържаните 35 мигранти и патрулна кола на Гранична полиция са се движели по тесен път край река Велека. При катастрофата камионът се е преобърнал и стигнал буквално до водата. Пътят в района е опасен и труднопроходим, казват местните хора. 

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов няма обяснение за катастрофата. "Не мога да кажа дали е бил претоварен. Камионът е в техническа изправност. На толкова години на колкото е, но това е подходящата техника в такива условия. До 30-35 души, в зависимост от условията, може да побере. Много е тежко. Някъде няма път, горски е, трудни условия, но задачите трябва да се изпълняват, за да има контрол по границата, да има последващ контрол по отношение на бежанците", каза адмирал Ефтимов, цитиран от БНТ.

8 мигранти остават в лечебни заведения в областта, половината се лекуват в държавната болница, където са настанени и двамата военни. "Един е приет във Второ хирургично отделение с контузия на гръден кош. Трима от тях са хоспитализирани в Неврохирургия с травми на гръбначния стълб. И двамата български граждани, военните, са хоспитализирани в Неврохирургия с мозъчно сътресение и травми по гръдния кош. Опасност за живота няма", каза д-р Светослав Тодоров, зам.-директор на УМБАЛ-Бургас.

Малко Търново е общината, най-близко да границата и със затоплянето на времето се усеща засилен миграционен натиск. "В сравнение с преди, когато беше почти нулев, в момента наистина се забелязва доста работа на Гранична полиция и то си личи и по пътищата и във вътрешността и след като пукна и пролетта, след като свърши зимата, набезите от бежанците са много", каза Илиян Янчев, кмет на Малко Търново.

Мигранти са загиналите при инцидента с военен камион край границата

Двамата загинали при инцидента край българо-турската граница са мигранти. Това обяви пред журналисти премиерът Кирил Петков. Министър-...

В потвърждение и нашия екип днес стана свидетел как служители на Гранична полиция заловиха на пътя към село Граматиково мигрант от Афганистан. Бил е в група от 25 човека. Отведоха го в центъра на Гранична полиция в Малко Търново.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Божков отива на съд по хазартното дело - нанесъл 560 млн. лв. щети на бюджета

След като шофира дрогирана: Певицата Диона се изправи пред съда

ВАС върна лиценза на "Делта гард"

Обвиниха Динко от Ямбол за участие в организирана престъпна група

Била се самонаранила: Намушканата жена в дома й промени показанията си

Кокаин за 1,5 млн. хванаха в камион на "Калотина" (ВИДЕО)

Внесоха в съда обвинителния акт срещу шофьора, причинил смъртта на Ани и Явор на пешеходна пътека

Пияна жена, весела къща: Почерпена гражданка чупи витрини в село Топчии

Пиян дядо се обърна с трактора си в Разградско

BIRD: Мним данъчен, свързан с Калин Стоянов, рекетирал бизнеси

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com