Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Иззеха 18 000 флакона с райски газ, продавани по Южното Черноморие

09 юли 2024, 13:59 часа • 2426 прочитания

18 000 флакона с райски газ, продавани на различни места по Южното Черноморие са иззети при специализирана полицейска операция.

Установени са общо 15 лица, продаващи балони с райски газ, на които са съставени предупредителни протоколи за спазване на изискванията - райски газ да не се продава за ползване в затворени пространства и на непълнолетни лица.

ОЩЕ: След забраната: България продължава да внася хиляди килограми райски газ

Предстои изпращане на материалите по случаите в бургаската прокуратура, както и уведомяване на БАБХ и РЗИ за взимане на отношение в сферата им на компетентност.

Органите на реда припомнят, че в масовата употреба на т.нар. “Смеещ се газ” често се пропускат дълготрайните последици, нанасяни върху човешкото тяло и психиката - замайване, звукови и визуални халюцинации, в намалена чувствителност към болка, дезориентация и объркване, мускулни спазми, изтръпване и отпускане на мускулите, влошена координация и липса на баланс, параноя.

ОЩЕ: Бой за райски газ: Трима мъже ступаха чужденец в София

Проверките сред продавачите на райски газ ще продължат през целия летен сезон във всички курортни зони, като ще се разчита на елемента на изненадата и предварително придобита информация.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес