Мая Манолова претърпя лека катастрофа

12694
Мая Манолова претърпя лека катастрофа
Снимка: БГНЕС

На тръгване за работа днес Мая Манолова е катастрофирала леко, предаде репортер на Actualno.com.

По думите на Манолова тя не е шофирала, но омбудсманът не уточни кой е бил зад волана на автомобила, в който е пътувала. Манолова каза и че нейна колежка е останала за преглед в "Пирогов" след инцидента в София и ще лежи в болницата 2 дни. Шофьорът на другата кола е изпратен за лечение вкъщи.

Политическите мнения за и против Мая Манолова за кмет на София

Очаквам Мая Манолова да се включи в кампанията, от известно време тя е в нескрита кампания. Като десен човек се радвам, че всеки път, к...

"В момента тя е в Пирогов и ще остане там за два дни, водачът на другата кола е изпратен в къщи. Аз не шофирах, така че не мога да кажа какав е причината за инцидента, това се установява, вярвам, че е случаен", коментира Манолова.

Манолова добави пред журналисти, че до часове ще стане ясно дали ще се кандидатира за кмет. Тя посочи, че ако го стори, ще подаде оставка от поста на обществен защитник, а няма да излиза в отпуск - защото така било по-честно.

Междувременно Манолова, заедно с представители на съсловните организации на медицинските специалисти, внесе в деловодството на Народното събрание проект на Закон за съсловните организации. За създаването на такъв закон медицинските специалисти настояват от първия ден на своите протести, заедно с исканията им за достойни условия на труд и адекватно заплащане. Проектът предлага възможност за създаване на съсловни организации на регулираните медицински професии в здравеопазването, които в максимална степен да защитават правата и интересите на своите членове. Според медицинските специалисти така ще се внесе ред при упражняването на техните професии.

"Министър Ананиев пое ангажимент, че до 25 април ще представи проект на искания от тях закон, но както и с останалите обещания, това не беше изпълнено, той излъга медицинските специалисти“, поясни Манолова и добави, че затова с нейния екип е изготвила законопроекта. "Давам си сметка, че той не е съвършен, той е такъв какъвто те си го представят, както го искат", съобщи омбудсманът и изрази надежда законопроектът да стане база за дебат, да се чуят всички гледни точки и да бъде прието добро законодателство, което да е в полза и на медицинските специалисти и на всички българи. "По един или друг повод всеки може да стигне до болница, до спешна помощ и да му се наложи да разчита на тези хора", добави тя. По думите й като общество сме длъжници на медицинските специалисти и е важно и условията им на труд да бъдат достойни, и заплащането им да бъде достойно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Пиян шофьор предизвика катастрофа с пострадали в Казанлък

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com