Михаил Куртев отново застава пред съда

10890
 Михаил Куртев отново застава пред съда
Снимка: БГНЕС

Софийски градски съд (СГС) ще заседава на 16 януари по делото срещу таксиметровия шофьор Михаил Куртев, който помете 12 души на булевард "Цариградско шосе" в столицата, съобщи БГНЕС.

През ноември Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителния акт срещу Куртев. Таксиметровият шофьор е обвинен за това, че на 10 юли 2013 г., на бул. "Цариградско шосе" в пияно състояние - концентрация на алкохол в кръвта 1,5 на хиляда, и при превишена скорост е изгубил контрол над управлявания от него автомобил. В резултат на това е причинил смърт на повече от едно лице (2 лица), тежка телесна повреда на едно лице и средни телесни повреди на пет лица. Куртев е обвинен за престъпление по чл.343, ал.4, вр. ал.3, предл.1, б. "а" и б. "б", предл.2, вр. ал.1, вр. чл.342, ал.1, предл.3 НК. За това деяние законът предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 15 г.

На 10 юли 2013 г. пред мол в София на бул. "Цариградско шосе" пияният Куртев помете с автомобила си хората на спирката на градския транспорт. При инцидента бяха ранени 12 души. Станислава Асенова, която беше сред тези 12 пострадали, почина в Окръжна болница. Няколко дни след това почина и 6-годишната Елена. Момиченцето също бе прието в Окръжна болница с тежка черепно-мозъчна травма и с опасност за живота.

Таксиметровият шофьор Михаил Куртев се е движил с несъобразена скорост, загубил е контрол над автомобила и е излязъл в дясно от пътното платно, при което е предизвикал тежката катастрофа.

На 6 ноември Куртев излезе от ареста под парична гаранция от 1000 лева. От прокуратурата обясниха, че това е станало с решение на наблюдаващия прокурор, тъй като е изтекъл максималният по закон срок за задържане.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com