Молба за изслушване: Десислава Иванчева и Биляна Петрова да свидетелстват по случая "Нотариуса" в парламента

3861
Молба за изслушване: Десислава Иванчева и Биляна Петрова да свидетелстват по случая "Нотариуса" в парламента
Снимка: БГНЕС

Молба към временната комисия по случая "Нотариуса" (Мартин Божанов) за изслушване на бившия кмет на район "Младост" Десислава Иванчева и нейния заместник Биляна Петрова отправи д-р Петър Кърджилов. Той изпълняваше ролята на пиар на Иванчева още докато тя беше на поста кмет на "Младост".

Припомняме, че Иванчева и Петрова излежават присъди: Окончателно: Осъдиха бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева

Защо да има изслушване?

"(...) можем да ви дадем ясни и недвусмислени доказателства, в това число документи от кориците на самото дело, че на двете им бяха подхвърлени пари в колата, бяха набедени в искане и получаване на подкуп и бяха осъдени за това от нарочно избрани съдии, единият от които беше вече ноторно известният, назован също от няколко изслушани във временната комисия, съдия Георги Ушев. Ние (бел. ред. - Кърджилов визира себе си и хората, които продължават да организират събития в подкрепа на двете осъдени жени) нямаме никакво съмнение, че лица от двата кръга – на Нотариуса и на Еврото (Петър Петов), заедно с други служители в държавни институции, участват в организирана престъпна група, извършила престъпленията по подхвърлянето на пари, обвиняването в подкуп чрез лъжесвидетелство, манипулиране на доказателства и СРС, и осъждането, с пълен отказ за разглеждане на оневиняващи доказателства, на Десислава Иванчева и Биляна Петрова", пише в молбата.

В нея, освен името на съдия Ушев, е посочено и това на съдия Спас Иванчев като заслужаващо вниманието на временната парламентарна комисия.

Най-тежкото твърдение в молбата за изслушване обаче е следното: "Шест са имената на хора на висши позиции, които се чуха от изслушванията при вас (т.е. в комисията), които участват в подхвърлянето на пари, набедяването и осъждането на Иванчева и Петрова. Според нас някои от тях работят или задават дневния ред от работни задачи и в двете групи – тази на Нотариуса и тази на Еврото. Това са: Иван Гешев, Сотир Цацаров, Димитър Франтишек Петров, Веселин Иванов, съдия Георги Ушев и съдия Галя Георгиева. Имената, които не се чуха при вас, но за които също имаме доказателства, че са участници в престъпленията, извършени срещу Иванчева и Петрова, са: Деньо Денев, назначен за зам.-председател на ДАНС на 23 август 2023 г., написал доклада, послужил като основание за отпадането на машинното гласуване на първи тур на местните избори'2023, следовател Петранка Рабаджиева, следовател Нели Тодорова и следовател Преслава Петкова (срещу първите две и.д. главен прокурор Борислав Сарафов води разследване за бездействие по "Осемте джуджета"), Пламен Георгиев, бивш прокурор и председател на КПКОНПИ, Антон Славчев, заместник на Георгиев, Мила Георгиева, бивш прокурор и председател на две НПО – "Диалог за правосъдие" и "Център за приложно-правни практики", съдия Иво Хинов, съдебен заседател Мария Праматарова-Щуркова, съдия Мариета Неделчева, съдия Спас Иванчев, прокурорите Илиян Рангелов, Тихомир Стоев и други прокурори, работили по досъдебното производство и явили се в зала по делото."

Припомняме, че Цацаров и Гешев бяха главни прокурори, Сотир Цацаров беше наследен от Гешев и пое председателския пост на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ). Съдия Георги Ушев пък беше председател на закрития вече Апелативния специализиран наказателен съд (АСНС) - цялото специализирано правосъдие в България беше закрито с нарочни изменения в закона.

"В случай че няма възможност (Иванчева и Петрова) да бъдат ескортирани до София и да бъдат изслушани, моля Ви да поканите за изслушване мен", допълва Кърджилов, който припомня и "невидимото" за случая на Десислава Иванчева и Биляна Петрова чрез авторска документалната изложба.

Иванчева и Петрова: Краде се общинска земя по 4 схеми, прокуратурата мълчи (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Пиян шофьор предизвика катастрофа с пострадали в Казанлък

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com