Мъжът, убил детето си е имал психически срив

1335
Мъжът, убил детето си е имал психически срив
Снимка: iStock/Guliver

Бащата, който уби 2-годишното си дете, е имал психически срив на 17 януари, от 22 януари е бил на домашно лечение. Това каза на пресконференция директорът на ОДМВР-Габрово Христо Муеров във връзка с убийството на 2-годишно дете, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Лицето с прокурорско постановление е принудително настанено в психиатрична болница в Севлиево. Запазено е местопроизшествието и е извършен оглед на ОДМВР-Габрово. Установява се, че детето е с прорезна рана в областта на шията. Детето е транспортирано след извършения оглед в болнично заведение“, обясни Муеров.

Баща уби детето си

Баща намушка двегодишното си дете и опита да се самоубие. Момиченцето е издъхнало веднага. Трагедията се е разиграла днес преди обед в ...

По думите му са иззети множество веществени доказателства. Назначени са нужните химически експертизи. „Работата продължава с набиране на информация от всички роднини, свидетели, съседи, също така и от работодателя и колеги на бащата“, добави той.

Муеров уточни, че досега не са получавали сигнали за домашно насилие в това семейство. „Извършена е проверка и по линия на КОС. Няма разрешение за носене на огнестрелно оръжие. Работата продължава. Възложена е с постановление на Окръжна прокуратура на Окръжна следствена служба“, посочи той.

По думите му до този момент бащата е настанен в психиатрична болница и все още е неадекватен. „Съпругата също е под стрес, разговаряно е с нея. Много е нищожна информацията. Знаем, че той е имал психически срив на 17 януари, за което са извикали Спешна помощ и е откаран в психиатричната болница в Севлиево. Хоспитализиран е до 22 януари, след което е бил на домашно лечение до този момент. Няма данни да е боледувал от предишни психични разстройства. Бащата работи като ведомствен охранител. Няма криминални регистрации. Досъдебното производство е за умишлено убийство на малолетно лице. По време на инцидента бащата и детето са били сами. Бащата е 79-набор“, каза още Муеров. От брифинга стана ясно още, че близките от семейството са намерили 2-годишното дете и бащата в дома им.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Скрити в издълбани самуни хляб: Задържаха контрабандни цигари

Батко му го возил: 6-годишно дете е в болница след инцидент с велосипед край Карнобат

За малко да го сгази камион: Дете мина на червено в Бургас

Как се развиват делата за клевета в Народния театър

Пиян шофьор предизвика катастрофа с пострадали в Казанлък

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com