На червено е преминал шофьорът, помел дете на спирка в Пловдив

7886
На червено е преминал шофьорът, помел дете на спирка в Пловдив
Снимка: БГНЕС

Гръцкият студент е преминал на червено при тежката катастрофа, при която на спирка пострада 16-годишно момиче в Пловдив. Това сочат последните доказателства, събирани от разследващите, съобщи за Радио "Фокус"- Пловдив прокурор Атанас Илиев, говорител на Районна прокуратура.

Двамата участници в сблъсъка са все още на свобода, тъй като нямало предпоставки да бъдат задържани, преди да се изясни вината им, каза Илиев. Продължава събирането на доказателства, изчаква се и авто-техническата експертиза. Засега се води досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Докато първоначално се твърдеше, че гръцкият водач е минал на зелен светофар, след това стана жълт, сега вече е червен, каза Илиев. Затова е рано да се говори, докато не се изясни окончателно каква е истината.

Тежко е състоянието на момичето, пострадало при катастрофата в Пловдив

Тежко остава състоянието на 16-годишното момиче, което бе ранено вчера на автобусна спирка в Пловдив. Лек автомобил връхлетя върху чака...

Доказателствата се събират по много и различни начини - свидетелски показания, справки за тайминга на светофарните уредби, записи от камерите, всичко това се съпоставя от разследващите.
Междувременно момичето, което пострада на спирката бавно се възстановява.

От УМБАЛ "Свети Георги" уточниха, че състоянието на детето е стабилно, но възстановяването ще е бавно. Медиците са категорични, че вероятността детето да се възстанови напълно и да проходи е много голяма. Тя вече е преместена в частна болница в Пловдив.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com