Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

На първа инстанция: Бивш кмет не е блъснал малко дете, то се блъснало в джипа му

21 май 2018, 07:55 часа • 6962 прочитания

Абсурдно или не, но на първа инстанция бившият кмет на Трън Станислав Николов беше оправдан за това, че е блъснал с джипа си невръстно дете – първокласника Ивайло Стоянов. Случаят е особено скандален, защото Николов твърдеше, че момченцето се е блъснало в джипа му, а това беше и защитната теза, развита от адвокатите му.

Оправдателната присъда е прочетена от съдия Михаил Алексов. Според в. "24 часа", три месеца след старта на процеса срещу Николов, съдията оглавява Районен съд-Перник. Преди това той беше начело на съда в Трън.

Заради случилото се Ивайло остана без далак и беше отстранен оперативно половината му черен дроб. Той пострада на 13 ноември, 2015 година, като показанията на свидетели първоначално сочеха, че Николов блъска малкото момче, след като излиза на заден ход. В редица медийни изяви майката на Ивайло споделяше, че Николов изглежда е употребил алкохол и предупреждаваше, че нещата се развиват така, че бившият градоначалник няма да бъде осъден.

Първоначално изобщо не се стигна до дело, като мотивът беше, че Ивайло сам се блъснал в джипа. Случаят беше иззет от главния прокурор Сотир Цацаров, а в крайна сметка обвинението срещу Николов беше с искане за 1 година затвор. Все още не е ясно какви са мотивите, с които Николов е оневинен на първа инстанция. Самият той не се яви на нито едно от съдебните заседания.

И до днес Ивайло не желае да пресича улици и се страхува от автомобили, казват близките му.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес