Намалиха присъдата на Златомир Иванов - Баретата

37461
Намалиха присъдата на Златомир Иванов - Баретата
Снимка: БГНЕС

Софийският апелативен съд намали присъдата на Златомир Иванов – Баретата от 8 години лишаване от свобода на 6 години и половина. Други трим от престъпната група, станала известна като „Фирмата”, също са с по-леки присъди.

Вместо 3 години и 6 месеца Марин Велчев ще лежи в затвора 3 години. Росен Иванов ще прекара 9 месеца в затвора. Първоначалната му присъда беше лишаване от свобода за една година. Стоян Дичев ще бъде преместен в затворническо общежитие от открит тип и при първоначален общ режим на изтърпяване. Наложената му присъда от Софийски апелативен съд беше една година и 6 месеца лишаване от свобода в затвор при строг режим, пише "24 часа".

Златко Баретата е бил освободен от полицията

В ранния следобед днес Златомир Иванов - Баретата е бил освободен от полицията. Информацията съобщиха за БГНЕС от МВР. През цялата изм...

Софийският апелативен съд потвърди останалите присъди, които са издадени от Софийски градски съд на 13 февруари 2012 година. Даниел Кръстев, Евгени Евтимов, Коста 3фонов ще са лишени от свобода за по 5 години. Присъда от 3 години затвор получи Борислав Секулов, а Кирил Атанасов е осъден условно на 3 години лишаване от свобода. Той е с променена присъда от пет години изпитателен срок и глоба от 20 000 лева. Васил Колев получава присъда от една година и 6 месеца лишаване от свобода. Богдан Василев и Мартин Горески се разминаха с по 1000 лева глоба.

Решението на Софийския апелативен съд подлежи на обжалване в 15 дневен срок пред Върховния касационен съд.

Златомир Иванов – Баретата и останалите двадесетима обвиняеми по делото - Иван Величков, Даниел Кръстев, Евгени Евтимов, Стоян Дичев, Коста 3фонов, Борислав Секулов, Богдан Василев, Петър Йорданов, Юлиан Зашев, Васил Колев, Марин Вълчев, Росен Иванов, Валентин Луков, Кирил Атанасов, Филип Христов, Мартин Горески, Георги Петров, Георги Йорданов, Ивайло Борисов, Мартин Димитров са обвинени за организиране и участие в престъпна група за разпространение на наркотици и убийства.

Златомир Иванов, известен още като Баретата, беше арестуван на 7 февруари 2009 година. Тогава той сам се предаде на съветник на директора на ДАНС, а именно – Алексей Петров, който е главен обвиняем по делото „Октопод”. Срещу Златомир Иванов беше повдигнато обвинение за организиране и ръководене на престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотици и убийства през 2009 година.

Баретата не бил арестуван, а „поканен на събеседване”

Златомир Иванов - Баретата не е бил задържан, а е поканен на събеседване в Столичната полиция. Това заяви адвокатът му Марияна Тодорова...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com