Навръх рождения си ден: Биляна Петрова заговори за неверните според нея и Десислава Иванчева СРС-та

10434
Навръх рождения си ден: Биляна Петрова заговори за неверните според нея и Десислава Иванчева СРС-та
Снимка: Actualno.com

"Днес имам повод да празнувам, защото имам рожден ден. Благодаря на семейството си, на приятелите и на всички вас, които ми вярвате, подкрепяте и ми давате сили да продължа да се боря. Надявам се на по-спокойно и щастливо бъдеще. И въпреки вашите хубави пожелания не мога да се почувствам истински щастлива.

Сърцето ми е свито. Мафията не само открадна последните 4 години от живота ми, но днес е поредната съдебна битка в административния съд за 2 престъпления извършени срещу нас – публикуване на неверните СРС-та и десетки документи с лични данни в близкия до прокуратурата сайт „Правен свят“, пише Биляна Петрова, бивш зам.-кмет на “Младост” от екипа на Десислава Иванчева във Фейсбук.

Ще бъде ли наказан дисциплинарно председателят на Апелативния спецсъд заради делото "Иванчева"?

Дали ще бъде отворено дисциплинарно дело срещу председателя на Апелативния специализиран съд Георги Ушев или няма - това ще решава Съди...

Чувствам се безсилна и отчаяна. Първо, трябва да бъде разпитан тогавашният директор на сайта Веселин Иванов, който сега е главен ПР на Иван Гешев. Но лицето е неоткриваемо за съда, защото не мога да посоча домашния му адрес и ЕГН! Второ, Инспекторатът към ВСС отрича фактите, ЗАЩОТО НЕ ЗНАЯТ КАК СЕ ОТВАРЯ ЛИНК. При заплати над 10 000 лв месечно е твърде сложно да кликнеш с мишката върху линка. Няма да се откажа, ще продължа да живея и да се боря. Благодаря на всички", допълва още тя.

През април 2018 г. двете бяха задържани в емблематична акция на Специализирана прокуратура, КПКОНПИ, полиция насред центъра на София и държани с часове пред камери и фотоапарати. Делото срещу тях, тръгнало по сигнал на строителния предприемач Александър Ваклин, мина през две съдебни инстанции – Специализираният и Апелативният специализиран съд, които ги признаха за виновни за искан (а АСНС и за получен) подкуп. Като стъпиха основно на показанията на Ваклин и на данните от специални разузнавателни средства (СРС), действали месеци спрямо кметиците, но не записали “основните”, според мотивите на присъдите, разговори между тях.

Влезли в сила присъди обаче няма, защото не се е произнесъл Върховният касационен съд. И презумпцията за невиновност е в сила.

"Стотици страници записи на разговори, придобити със специални разузнавателни средства (СРС), потвърждават корупционните действия и тоталния хаос в община "Младост" при управлението на отстранената кметица Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова, уличени заедно с бившия кмет на района Петко Дюлгеров в искането на подкуп в размер на половин милион евро от строителния предприемач Александър Ваклин". С този анонс в стил "когато гръм удари" сайтът "Правен свят" публикува записи от СРС по делото на Иванчева и Петрова.

Преобръща ли се вече делото "Иванчева" или сагата тепърва ще се заплита?

Ходът на делото "Иванчева" сякаш се променя, предвид случилото се на заседанието тази сутрин. Две ключови неща станаха факт, предаде р...

Внимателен прочит на публикуваното показва, че поне в него няма никъде поискан директно от Иванчева и Петрова подкуп от Ваклин.

На предишното заседание на съда по делото беше представен запис от специално разузнавателно средство (СРС), който подсказва, че е възможно Иванчева да е била натопена. Става въпрос за разговор между строителния предприемач Александър Ваклин, който е основният свидетел на спецпрокуратурата срещу Иванчева и Петрова, и неизвестен мъж.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Заключил жена си и детето си: Полицията в Благоевград задържа мъжа

Събраха се в центъра и се биха: Петима са в ареста в Самоковско

Задържаха мъж в София за фалшива бомбена заплаха

Румънец открадна алкохол за близо 4000 лева от Плевен

Скрити в издълбани самуни хляб: Задържаха контрабандни цигари

Батко му го возил: 6-годишно дете е в болница след инцидент с велосипед край Карнобат

За малко да го сгази камион: Дете мина на червено в Бургас

Как се развиват делата за клевета в Народния театър

Пиян шофьор предизвика катастрофа с пострадали в Казанлък

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com