Появиха се СРС от делото на Иванчева и Петрова, кашата е пълна

14897
Появиха се СРС от делото на Иванчева и Петрова, кашата е пълна
Снимка: Евгения Гигова/Actualno.com

"Стотици страници записи на разговори, придобити със специални разузнавателни средства (СРС), потвърждават корупционните действия и тоталния хаос в община "Младост" при управлението на отстранената кметица Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова, уличени заедно с бившия кмет на района Петко Дюлгеров в искането на подкуп в размер на половин милион евро от строителния предприемач Александър Ваклин". С този анонс в стил "когато гръм удари" сайтът "Правен свят" публикува записи от СРС по делото на Иванчева и Петрова.

Внимателен прочит на публикуваното показва, че поне в него няма никъде поискан директно от Иванчева и Петрова подкуп от Ваклин. В началото на публикуваните записи строителният предприемач говори с бившия кмет на "Младост" Петко Дюлгеров, който е сочен от Специализираната прокуратура за посредник при уговарянето и предаването на подкупа. В разговора между двамата се говори как Иванчева искала "двайсе’ евро" и за разгъната площ за застрояване от 12 500 метра, а искането на Иванчева е определено от Ваклин и Дюлгеров като "алчност". Припомняме, че според показанията на Ваклин пред съда Иванчева искала подкуп от 20 евро на квадратен метър. Следва уговорка, че "тя няма да се навие за десет" и Дюлгеров предлага "петнайсе’", а Ваклин иска "да почнеме от десет пък къде стигнеме".

Десислава Иванчева и Биляна Петрова остават за постоянно в ареста

Десислава Иванчева и Биляна Петрова остават в ареста с мярка за неотклонение "Задържане под стража", като определението не подлежи на о...

След това Ваклин говори с обозначен като "мъж", който му обяснява как работел за "десет – петнайсе’" и че "ше почне нали там – площадки, пътища и ‘сякви. Тя си ги говори така или иначе", но можело Ваклин да действа по "другия вариант", да си избере.

Според публикуваното след това СРС Иванчева и Петрова говорят с Ваклин, но в тези разговори става въпрос за площадка за строеж и как всеки инвеститор допринася с нещо за "Младост" – едни ремонтирали огради на детски градини, други санирали училища. После има ново СРС, как Ваклин и Иванчева говорят за подадени жалби от инвеститорите, които Ваклин представлява. Биляна Петрова пък обяснява как общината е зле с кадрите и затова работата с преписките върви бавно.

В публикувано под това СРС вече Петко Дюлгеров говори с Иванчева и Петрова и там Иванчева казва: "С Ваклин на три по седемдесет и пет". Припомняме, че според показанията на Ваклин пред съда, Петко Дюлгеров му казал, че Иванчева и Петрова му искат за всички проекти в "Младост" общо 500 000 евро. Никъде в публикуваните от "Правен свят" СРС обаче няма споменаване на такова число.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Мъж загина при пожар в известна местност над Пловдив

10-годишно момче почина в двора на училище в Казанлък

След жестоко убийство край Мизия: 18 години затвор за извършителя

В обществена сграда: Ограбиха и биха мъж във Велинград

Търсила си работа: 52-годишна беше наета като куриер на ало-измамник

Шофьор уби пешеходец в Самоков и избяга

Заплаха с нож и закана за убийство на жена: Нидерландец е задържан в София

Отоци и синини: Мъж преби приятелката си в Костинброд

Стрелял по кучета: Разследват мъж в Перник

Инцидент в Пирин: Англичанка е с опасност за живота

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com