Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обвиненият за насилието над Дебора иска делото да се гледа в друг град

01 декември 2023, 14:55 часа • 1725 прочитания

Обвиненият по делото за насилието над Дебора Георги Георгиев, отново е подал молба случаят да бъде "изнесен" от Стара Загора и преместен в друг град.

В началото на октомври Върховната прокуратура отказа да го направи и за да се съгласи сега, трябва да са възникнали нови обстоятелства. Информация за такива обаче няма, съобщи Агенция "Фокус".

Припомняме, че преди по-малко от месец районният прокурор на Стара Загора обяви, че са събрани нужните доказателства, за да докаже, че Георгиев е извършител на жестокото посегателство над момичето. Той е отказал да му бъде направена психиатрична експертиза, но профилът му сочи, че е доминантен и конфликтен.

Предисторията

Припомняме, че сигналът за нападението над 18-годишното момиче е получен около 23:30 часа на 26 юни. На 27 юни обвиняемият е задържан за срок от 24 часа, като тогава е бил в условията на вече наложено наказание „пробация“ от януари тази година за подобно престъпление. Той е освободен с постановление на Районния съд, след като съдебният състав счита, че според събраните доказателства по делото, престъплението се квалифицира като нанасяне на „лека телесна повреда". На 31 юли Георги Георгиев беше задържан с постоянна мярка „задържане под стража" по другото досъдебно производство - за закана с убийство спрямо 18-годишното момиче. На 9 август Окръжният съд в Стара Загора потвърди наложената мярка за неотклонение. Случаят с насилието на момичето предизвика протести в цялата страна.

 

 

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес