Парламентът няма да се занимава със случая "Лясковец"

11203
Парламентът няма да се занимава със случая "Лясковец"
Снимка: БГНЕС

Народното събрание не прие предложението на ГЕРБ да бъде създадена Временна анкетна комисия, която да проучи всички обстоятелства и факти около операцията в Лясковец.

Предложението на ГЕРБ беше представено от Красимир Ципов, но не беше подкрепено от Коалиция за България. Депутатите гласуваха на два пъти, но и в двата случая предложението не мина.

Майката на стрелеца от Лясковец не жали за убития командос

Вече изтръпнах, не че съм спокойна, нямам въобще никакви сили да живея повече. Това заяви пред Нова телевизия майката на стрелеца от Ля...

„Бяха повдигнати повече въпроси, отколкото отговори. Никой не иска да ползва анкетна комисия за пропаганда. Но това е един от най-големите провали на МВР", подчерта Веселин Вучков от ГЕРБ, информира "24 часа".

След операцията в Лясковец, при която загина баретата от Специалния отряд за борба с тероризма (СОБТ) Емил Шарков от ГЕРБ неколкократно поискаха оставката на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и на вътрешния министър Цветлин Йовчев. Лазаров каза, че е готов да даде оставка, но само ако анализът на операцията покаже основание, а не за да угоди на Цветан Цветанов. В „Панорама” Цветлин Йовчев защити Лазаров и каза, че в Лясковец се е действало по съвет на психолози, които били казали същото и през 2012 година. Тогава е имало възможност за операция срещу Петко Савов Петков, но тя не е извършена. И причината е, че психолозите са посъветвали МВР за това, твърди бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com